Baardgroei stimuleren: 5 tips om de baard sneller te laten groeien

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Baardgroei stimuleren: hoe doe je dat precies? Er is op internet veel te doen rondom dit onderwerp. Er is veel discussie over het bevorderen van baardgroei, waardoor veel mannen niet meer weten waar ze aan toe zijn. Misschien heb je zelfs al een middel gekocht voor je baard, zoals een roller, olie of een baard groei kit. In dit artikel leggen we je niet alleen uit of deze middeltjes werken om de baardgroei te versnellen, maar we geven je ook een aantal handige tips om de baardgroei te stimuleren. Na het lezen van dit artikel heb je hopelijk binnen mum van tijd een mooie, volle baard.

Waarom heb ik geen baardgroei?

Waarom heb ik geen baardgroei?

Deze vraag komt vaak voorbij. Er zijn nou eenmaal mannen die een minder heftige baardgroei hebben dan andere mannen. Je zult je natuurlijk wel afvragen hoe dit komt.

Baardgroei wordt in principe aangemaakt door haarzakjes. Hoe meer haarzakjes een persoon heeft, hoe meer haar er groeit. De ene man heeft nou eenmaal meer haarzakjes dan de andere man, waardoor het voor sommige mannen lastig is om de baardgroei te stimuleren. Het aantal haarzakjes is namelijk zowel genetisch als hormonaal bepaald. [Bron: Men’s Health]

Hoe je baard sneller laten groeien?

Heb je wel baardgroei, maar wil je de baardgroei stimuleren? Lees dan even verder. Hieronder staan 5 tips om je baard sneller te laten groeien, zodat jij straks rond kunt lopen met zo’n prachtige baard.

Lees ook:

Lees ook:  Hoeveel eiwitten heb je nodig?

Baardgroei stimuleren op kale plekken

Baardgroei stimuleren op kale plekken

Je hebt inmiddels behoorlijk wat baardhaar, maar op sommige plekken is er geen baardgroei. Op deze plekken is er geen gezichtshaar aanwezig, omdat er simpelweg geen haarzakjes zijn op deze plek. In theorie zou het dus ook onmogelijk moeten zijn om hier haar te laten groeien. Toch is er een baardgroei middel beschikbaar dat je kan helpen bij het stimuleren van de baardgroei op deze kale plekken.

Baardgroei middel voor kale plekken

Om kale plekken in je baard te voorkomen kun je een middel gebruiken dat engelwortelextract bevat. Engelwortelextract kan baardgroei op kale plekken tegengaan en wordt daardoor al jarenlang gebruikt om kaalheid te bestrijden. [Bron: Mens & Gezondheid]

Baardgroei middel voor kale plekken
Bekijken op Bol.com

Ook kan het zo zijn dat je geen baardgroei hebt, omdat je haarzakjes verstopt zitten. Dit is een veelvoorkomend probleem bij mannen, maar gelukkig kan dit gemakkelijk worden opgelost. Tea Tree oil kan helpen bij het tegengaan van verstopte haarzakjes. Had je dus eerst wel baardgroei op een bepaalde plek, maar is deze verdwenen? Dan kan Tea Tree oil voor jou de oplossing zijn.

Baardgroei middel voor kale plekken
Bekijken op Bol.com
De baard sneller laten groeien door te sporten

De baard sneller laten groeien door te sporten

Naast dat sporten natuurlijk een positief effect kan hebben op je gezondheid, kan sporten ook helpen bij het stimuleren van de baardgroei. De mate van baardgroei heeft namelijk ook te maken met testosteron. Wanneer je een sport beoefend stimuleert dit de aanmaak van testosteron, waardoor je dus sneller een baard kunt laten groeien. Tijd om je dus aan te melden bij je plaatselijke sportschool om die testosteron aan te maken!

Baardgroei stimuleren door stress te verminderen en gezond te eten

We krijgen allemaal te maken met stress. Misschien heb je ruzie met je vriendin of moet je nog een deadline halen. Stress is gezond en maakt het lichaam klaar om in actie te gaan. Teveel stress kan echter een negatieve impact hebben op je baardgroei. Dit komt door de aanmaak van cortisol. Hierdoor kan het groeien van een baard niet alleen langer duren, je kunt zelfs baardhaar verliezen door teveel stress. Geef jezelf dus voldoende rust en voorkom stress.

Lees ook:  Welke Rituals voor mannen?

Daarnaast is een gezond voedingspatroon ook heel belangrijk bij het laten groeien van de baard. Vooral vitamines spelen een grote rol bij de baardgroei. Zo hebben vitamine C, E & B6 een positieve invloed op de baardgroei. Wanneer je een gezond voedingspatroon hebt, krijg je deze vitamines normaal gesproken binnen. Wanneer dit niet het geval is kan het handig zijn om deze vitamines te slikken, zodat je lichaam genoeg stoffen heeft om de baardgroei te kunnen stimuleren.

Bevorderen baardgroei door baardshampoo

Bevorderen baardgroei door baardshampoo

Een aparte shampoo voor je baard? Dat klinkt inderdaad een beetje vreemd. Toch kan een goede baardshampoo een positieve invloed hebben op je baardgroei. Een baardshampoo houdt je baard niet alleen lekker fris, het voorkomt ook dat er talg in je baard blijft zitten. Talg kan ervoor zorgen dat je haarzakjes verstopt raken, waardoor je dus minder baardgroei hebt. Naast een glanzende baard voorkom je dus ook dat je baardgroei vermindert.

Baard groei kit: je baard sneller laten groeien met een baardgroei kit

Neem je het stimuleren van de baardgroei erg serieus en heb je geen zin in allerlei kleine middeltjes en vitamines? Dan is een baardgroei kit misschien wel de ideale oplossing! In een baard groei kit zitten alle benodigde spullen die je nodig hebt om je baardgroei te kunnen stimuleren.

Zelf waren wij een beetje sceptisch over zo’n baardgroei pakket, maar de reviews op deze producten zijn super positief! Op deze manier heb je dus meteen alles in huis om je baardgroei te kunnen versnellen. Daarnaast zijn deze kits helemaal niet duur, dus zijn ze geschikt voor elke portemonnee.

Baard groei kit
Bekijken op Bol.com

Wij hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het laten groeien van je baard! Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen nog even kort op een rijtje gezet.

Lees ook:  Top 10 beste mannen parfum 2021

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

Waarom heb ik geen baardgroei?

De baardgroei wordt bepaalt door het aantal haarzakjes. Hoe meer haarzakjes je hebt, hoe voller je baard wordt. Helaas heeft niet iedere man evenveel haarzakjes, waardoor sommige mannen een dunne baard hebben of in sommige gevallen helemaal geen baard hebben. In dit geval is het lastig om op een natuurlijke wijze een baard te laten groeien. Wel kun je de baardgroei proberen te stimuleren met een aantal middelen die in dit artikel zijn beschreven.

Hoe je baard sneller laten groeien?

Je kunt je baard vooral sneller laten groeien door te sporten, stress te verminderen en gezond te eten. Sporten maakt testosteron aan, waardoor de baardgroei versnelt. Stress vermindert de aanmaak vaan haar, waardoor je baard dus minder snel groeit. Het is dus ook raadzaam om stress te verminderen. Gezonde voeding is vooral belangrijk door de vitamines die in de voeding zitten. Zo zijn de vitamines C, E & B6 erg belangrijk bij het stimuleren van de baardgroei.

Hoe stimuleer ik baardgroei?

Baardgroei stimuleren kun je doen door de producten te gebruiken die wij in dit artikel hebben beschreven. Zo kan een baard spray helpen om kale plekken in de baard te voorkomen. Daarnaast kan een baardgroei kit je helpen bij het laten groeien van een volle baard.

Lees verder