Pomade, wax of gel? Dit zijn de verschillen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Voor mannen kan het best lastig zijn om het juiste haarproduct te vinden. Het hangt niet alleen af van je mannenkapsel, maar ook van je haartype. Veel mannen gebruiken pomade, wax of gel, maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze haarproducten? In dit artikel leggen we je uit wat de verschillen zijn tussen pomade, wax en gel. We hebben ook een artikel geschreven over welk haarproduct het beste bij jou past. Hier kun je nog meer informatie vinden over haarproducten voor mannen.

Lees ook:

Wat is pomade?

Wat is pomade?

Pomade is het meest populaire styling product voor mannen. Dit product wordt nog steeds het meest gebruikt door mannelijk Nederland. Pomade is een soort creme dat kan worden gebruikt om het haar in model te krijgen. Pomade wordt vooral gebruikt bij strakke kapsels met strakke scheidingen. In de meeste gevallen geeft pomade het haar een glanzend effect, maar er zijn tegenwoordig ook matte pomades te koop.

Echter zijn er wel 2 verschillende soorten pomades te krijgen. Je hebt pomade op oliebasis en pomade op waterbasis.

Pomade op oliebasis

Pomade op oliebasis heeft een ongekend goede hold. Gaat je haar weer uit model door slechte weersomstandigheden? Met pomade op oliebasis is dat verleden tijd! Ook wordt pomade op oliebasis niet hard, waardoor je kapsel er ook natuurlijk uit blijft zien. Doordat je haar niet hard wordt is het ook gemakkelijker om je haar opnieuw te stylen gedurende de dag.

Lees ook:  Top 10 beste mannen parfum volgens vrouwen in 2021

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Pomade op oliebasis is (helaas) wel erg lastig uit het haar te krijgen. Je zult na het gebruik van pomade op oliebasis je haar dus ook vaker moeten wassen om het product volledig te laten verdwijnen in het haar. Vaak je haar wassen is niet gezond en kan schade toebrengen aan het haar. Daarom raden wij af om pomade op oliebasis op dagelijkse basis te gebruiken. Natuurlijk kun je deze soort wel gebruiken bij speciale activiteiten en gelegenheden.

pomade op oliebasis
Bekijken op Bol.com

Pomade op waterbasis

Pomade op waterbasis verschilt niet zo gek veel van de pomade op oliebasis. Pomade op waterbasis wordt vaak iets harder, waardoor het lastiger is om je haar gedurende de dag opnieuw in model te brengen. Je zou zeggen dat de hold van dit product wat lager zou liggen, maar dat is gelukkig niet het geval. Pomades op waterbasis zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende sterktes. Wel zie je vaak dat pomades op waterbasis iets meer shine hebben.

Het grote voordeel van pomade op waterbasis is dat dit haarproduct gemakkelijk uit het haar te wassen is. Wanneer je pomade dus elke dag wilt gaan gebruiken, is het verstandiger om de variant op waterbasis te kiezen. Pomade op waterbasis is niet voor niets de meest gekozen pomade bij mannen.

pomade op waterbasis
Bekijken op Bol.com

Wat is wax?

Wax is ook een veelgebruikt haarproduct bij mannen. Dat is logisch, want wax is erg veelzijdig en is geschikt voor meerdere doeleinden. In de meeste gevallen wordt wax gebruikt bij strakke kapsels, maar het is ook een uitstekend haarproduct wanneer je een messy kapsel hebt. Vooral in het laatste geval is wax het beste haarproduct voor jou. Wax geeft namelijk meer structuur en definitie aan je kapsel, in tegenstelling tot pomade. Wel is de hold in veel gevallen wat minder dan bijvoorbeeld een pomade. Gelukkig kun je je haar wel gemakkelijker opnieuw in model brengen, doordat wax een droog product is.

Lees ook:  Welk haarproduct als man?

Wax is in veel verschillende varianten te verkrijgen. Je kunt kiezen voor een matte wax of voor een wax met meer shine. Ook verschilt de hold per wax. Hoe hoger de hold, hoe lastiger het natuurlijk is om je haar te restylen gedurende de dag. Hier moet je dus rekening bij houden bij het uitzoeken van een goede wax.

wax van RedOne
Bekijken op Bol.com
Wat is gel?

Wat is gel?

Waarschijnlijk heeft elke lezer wel eens gel gebruikt. Misschien heb je vroeger wel stekels gehad? Dan is gel natuurlijk een goed haarproduct. Gel is de afgelopen jaren een stuk minder populair geworden. Dit komt natuurlijk ook door de opkomst van nieuwe herenkapsels, maar er zijn inmiddels meer haarproducten voor mannen dan een tijdje geleden. Hierdoor zijn er betere alternatieven op de markt gekomen. Toch kan gel nog steeds goed bij je passen. Heb je bijvoorbeeld stekels of een extreem kapsel waar maximale hold belangrijk is? Dan is gel misschien wel het meeste geschikte haarproduct voor jou!

Het voordeel van gel is dat het natuurlijk een goede hold heeft. Daarnaast geven de meeste gels een mooie shine aan het haar, waardoor je een mooie natuurlijk look krijgt. Ook is gel vaak een stuk goedkoper dan andere haarproducten. Dat scheelt weer in je portemonnee!

Toch zijn er ook een aantal nadelen bij het gebruiken van gel. Gel maakt je haar erg hard, waardoor je het niet opnieuw in model kunt brengen. Ook krijg je vaak viezigheid in je haar bij het gebruik van gel. Dit komt vaak door een te grote hoeveelheid gel die op het haar wordt aangebracht. Ook kan gel op de lange termijn slecht zijn voor je haar, omdat de meeste gels schadelijke stoffen bevatten.

Lees ook:  Witte sneakers schoonmaken doe je zo!

Wanneer je een herenkapsel hebt waarbij gel een must is, kun je zeker voor dit product kiezen. In de overige gevallen zouden wij toch een ander haarproduct aanraden.

gel
Bekijken op Bol.com

Het verschil tussen pomade, wax en gel

We hopen dat je na het lezen van dit artikel een beetje beter begrijpt wat het verschil is tussen deze haarproducten. Er zijn inmiddels ontzettend veel haarproducten te krijgen voor mannen, waardoor het soms best lastig kan zijn om het juiste haarproduct te kiezen. Wil je weten welk haarproduct bij jou past? Lees dan dit artikel!

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

Lees verder