Populaire herenkapsels: de 5 beste mannenkapsels in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Het is weer zover: je moet naar de kapper. Je bent op zoek naar populaire herenkapsels om zo weer hip de straat op te kunnen. Het vinden van een geschikt mannenkapsel kan best lastig zijn. Vaak weet je niet op welke plekken je moet zoeken en welke mannenkapsels écht in de mode zijn. Geen paniek! Wij hebben de meest voorkomende mannenkapsels in 2021 even voor je op een rijtje gezet. Het enige dat jij hoeft te doen is een keuze te maken en een bezoekje te brengen aan je dichtstbijzijnde barbier! Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Onderin dit artikel hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet, zodat jij supersnel je nieuwe herenkapsel uit kunt zoeken.

Meest populaire, nieuwe herenkapsels 2021

Net als in 2020 valt het op dat de meest voorkomende mannenkapsels geïnspireerd zijn op het verleden. Er zijn dus weinig revolutionaire kapsels te vinden, behalve natuurlijk de Man Bun. In dat opzicht zijn de populaire herenkapsels van 2021 niet heel anders dan de populaire kapsels uit 2020. Wel is er veel variatie van korte herenkapsels tot lange herenkapsels. Let echter wel goed op bij het uitkiezen van zo’n nieuw mannenkapsel. Je moet natuurlijk wel een kapsel uitkiezen dat goed bij je past. Om een trendy herenkapsel uit te kunnen kiezen dat goed bij je past, is het belangrijk om op een paar dingen te letten.

Zo is het handig om naar de vorm van je gezicht te kijken, je haartype te bepalen en te kijken of het kapsel past bij het eventueel aanwezige gezichtshaar. Het weten van je haartype is overigens super belangrijk. Een kapsel dat bedoelt is voor mensen met dik haar is gewoon lastiger te dragen voor mensen met dunner haar. Doe hier dus goed onderzoek naar! Overigens geven de meeste kappers en barbiers dit ook aan, zodra je het gewenste kapsel aan hen laat zien.

Naast dat kappers mannenkapsels knippen, kun je je baard ook laten scheren bij de kapper, zodat deze mooi aansluit bij je moderne herenkapsel. Wanneer dit het geval is, kan het belangrijk zijn om even te kijken of je het beste naar de plaatselijke barbier of kapper kunt gaan. Sommige kappers zijn namelijk wel in staat om het gezichtshaar te scheren, maar de meeste kappers doen dit helaas niet. Daarvoor moet je toch echt naar een barbier.

Waar moet ik nog meer op letten bij het kiezen tussen hippe herenkapsels?

Naast dat het kapsel bij gezicht moet passen, moet het kapsel natuurlijk ook passen bij je persoonlijkheid. Ben je iemand die een uur voor de spiegel kan staan om je haar in model te brengen? Of ben je in de ochtenden altijd wat aan de latere kant, waardoor je vaak snel moet? Dit zijn dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kapsel. Daarnaast is het belangrijk om een goede, overwogen keuze te maken voordat je naar de kapper gaat. Heb je een leuk kapsel gezien in deze lijst? Slaap er gerust nog een nachtje over. Je haar kun je namelijk maar 1 keer af laten knippen en het zou zonde zijn om een slechte keuze te maken.

Lees ook:  Rituals mannen parfum: de 3 beste parfum van Rituals voor mannen

Daarnaast is het belangrijk om te kijken welke haarproducten je doorgaans gebruikt. Niet elk type haarproduct is geschikt voor elk herenkapsel. Het is dus belangrijk om hier goed naar te kijken! Weet je niet of je haarproduct geschikt is voor het kapsel dat je op het oog hebt? Vaak kun je op internet genoeg informatie vinden over de benodigde haarproducten voor elk kapsel. Daarnaast kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om je kapper of barbier even te vragen welk haarproduct je precies nodig hebt. Waarschijnlijk ga je al een tijdje naar dezelfde kapper, waardoor zij precies weten welk haartype je hebt. Hierdoor kunnen zij een haarproduct kiezen dat bij je past.

Hier lees je wat het verschil is tussen pomade, wax en gel

Een nieuw herenkapsel is spannend

Het kiezen van een nieuw kapsel kan best een beetje spannend zijn. Je vindt het spannend hoe de omgeving om je nieuwe look zal reageren. Misschien heb je zelfs al jarenlang hetzelfde kapsel en ben je daar helemaal aan gewend. Bij het kiezen van een nieuw mannenkapsel is het belangrijk om, naast de juiste keuze, ook zelfverzekerd te zijn. Een verandering is altijd spannend, maar je wilt toch niet jarenlang met hetzelfde mannenkapsel rondlopen?

De juiste keuze maak je door goed te kijken welk kapsel precies bij je past. Daarnaast kan het ook verstandig zijn om jouw kapper of barbier te vragen naar advies. Zij weten wat voor haar je hebt en wat voor gezichtsvorm je hebt. Hierdoor kunnen zij op een professionele manier een goed kapsel voor je uitkiezen. Desalniettemin is het natuurlijk ook belangrijk om zelf te kijken wat je leuk vindt en om inspiratie op te doen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de meest populaire herenkapsels in 2021. Wees dus niet te bang en ga voor die nieuwe look!

Beste mannenkapsels in 2021

Genoeg gelezen! Het is tijd om de meest populaire herenkapsels van 2021 voor je op een rijtje te zetten! In 2021 zijn er best een aantal kapsels die gedurfd zijn. Misschien zijn niet alle kapsels voor iedereen weggelegd, maar kijk nogmaals goed naar welk kapsel goed bij je past.

populaire herenkapsels 2021: man bun

Man Bun

De meningen over dit kapsel zijn een beetje verdeelt, maar dat het een populair herenkapsel in 2021. Bij een Man Bun maak je eigenlijk een knot op je hoofd. In het begin kan dit misschien een beetje lastig zijn, maar er zijn inmiddels genoeg producten op de markt te vinden om het maken van een Man Bun een beetje gemakkelijker te maken.

De Man Bun is een kapsel dat afkomstig is uit het verre verleden. Zo droegen vikingen dit kapsel vroeger ook al! Mocht je het aandurven om een Man Bun te nemen, dan adviseren we je om de volgende video even kort te bekijken. Deze man laat namelijk zien hoe je een Man Bun kunt creëren.

De undercut

Ook de undercut behoort tot de populaire herenkapsels in 2021. De undercut is één van de vele opgeschoren herenkapsels. Één van de redenen dat dit kapsel zo populair is geworden heeft vooral te maken met de serie Peeky Blinders. De serie was een groot succes op Netflix, waardoor ook dit mannenkapsel een grote trend is geworden in 2021. De undercut is een ontzettend sexy en gedurfd kapsel, waarmee je zonder twijfel de aandacht trekt. De undercut is zeker een hip herenkapsel.

populaire herenkapsels 2021: undercut

Bij een undercut zijn de zijkanten kort geschoren en blijft het haar bovenop het hoofd vaak een beetje langer. De zijkanten hoeven overigens niet zo kort afgeschoren te worden als op de bovenstaande foto. Deze afmeting is geheel naar smaak te bepalen.

Herenkapsels voor lang haar

Ook lange herenkapsels zijn tegenwoordig super populair! Of dit te maken heeft met de epidemie van afgelopen jaar is onduidelijk, maar dat het een ware trend is op het gebied van mannenkapsels is absoluut duidelijk. Lang haar heb je niet meteen, dus het krijgen van zo’n kapsel kan best een beetje tijd kosten, maar het resultaat is het zeker waard!

populaire herenkapsels 2021: lang haar

Ook dit is een gewaagd kapsel, maar wij je wilt toch ook een beetje uniek zijn? Oh trouwens, dit is één van de weinige mannen kapsels met baard. Het maakt de look helemaal af en daarnaast is het ook nog eens super mannelijk en sexy. Het andere voordeel van dit kapsel? Je hoeft hoogstwaarschijnlijk de eerstkomende maanden even niet naar de kapper! Dat scheelt je behoorlijk in je portemonnee.

Slick Back/achterovergekamde herenkapsel

Oh jongens, wie kent er niet iemand die zo’n kapsel heeft? De Slick Back is al jaren een super populair kapsel onder de mannen. Het is één van de meest populaire herenkapsels. Het kapper is geliefd bij de vrouwen, bijna iedereen kan het hebben en het is ook nog eens gemakkelijk in demogel te krijgen. Wanneer je echt niet weet welk kapsel je moet kiezen is dit misschien wel het juiste kapsel om te kiezen. Het is simpel, sexy en het bespaart je flink wat tijd in de badkamer. Dit kapsel behoort tot de lijst met tijdloze herenkapsels.

populaire herenkapsels 2021: achterovergekamd

Dit kapsel kent veel variaties, waardoor je dus alle kanten op kunt gaan met dit kapsel. Zo kun je de zijkanten extreem afscheren, waardoor het bijna doorschijnend wordt. Ook kun je ervoor kiezen om de zijkanten iets langer te houden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de bovenkant van het haar. Dit herenkapsel is dan wel reuze populair, maar gelukkig kun je nog steeds je eigen inbreng geven aan het kapsel. Hierdoor maak jet het allemaal toch een beetje unieker!

Een volledig afgeschoren herenkapsel

Dit mannenkapsel is in de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Ook rondom dit kapsel is veel te doen. Het kapsel staat namelijk niet bij iedereen en daarnaast moet je het ook maar aandurven om zo’n kapsel te nemen. Het is één van de meer extreme herenkapsels. Toch kan het de moeite waard zijn om voor dit herenkapsel te kiezen, vooral als je de juiste gezichtsvorm hebt. Het voordeel aan dit herenkapsel is dat je geen rekening hoeft te houden met je huidige haartype, waardoor iedereen in aanmerking kan komen voor dit kapsel.

populaire herenkapsels 2021: afgeschoren

Gelukkig hoef je bij dit kapsel niet all-out te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om nog wat haar te laten zitten aan de zijkanten of aan de bovenkant. Dit kan een goed alternatief zijn voor diegenen die niet meteen helemaal kaal willen gaan. Tóch is dit kapsel momenteel super hip en daarom kan deze niet ontbreken in de lijst met populaire herenkapsels.

Lees ook:  Lovehandles kwijtraken? Met deze 5 tips raak je je love handles kwijt!

Coole mannen kapsels in 2021

Dit zijn de meest populaire herenkapsels van 2021. Zoals je kunt zien moet je best een beetje lef hebben om sommige kapsels uit deze lijst te dragen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere opties mogelijk, zoals de undercut of de Slick Back. In dit jaar heb je dus keuze uit veel verschillende kapsels. Je hebt dus geen reden meer om niet meer naar de kapper te gaan en voor een andere look te gaan. Een nieuw kapsel kan best verfrissend werken en in de meeste gevallen krijg je er een ontzettend frisse look van. Wacht niet langer en plan alvast een afspraak in bij je kapper om met een heerlijke frisse look thuis te komen.

Lees hier welk haarproduct bij jou kapsel past

Vond je dit artikel interessant? Hier lees je meer artikelen in deze categorie.

Veel gestelde vragen

Welk herenkapsel past bij mij?

In het begin kan het best overweldigend zijn om een nieuw kapsel te kiezen. Op het internet zijn ontzettend veel herenkapsels te vinden, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Toch zijn er een aantal dingen waarop je moet letten voordat je een kapsel gaat kiezen. Zoek goed uit of het kapsel goed past bij je gezichtsvorm, kijk of je kapsel te combineren is met eventueel gezichtshaar en kijk welke haarproducten jij momenteel thuis hebt liggen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken wat je budget is. Bij sommige kapsels moet je gewoonweg wat vaker naar de kapper dan bij andere kapsels. Dit is vaak het geval bij de kortere kapsels. Heb je wat meer te besteden? Dan kan dit misschien geen kwaad, maar wanneer je minder geld uit wilt geven aan je haar doe je er misschien beter aan om een kapsel te kiezen waarbij het haar gerust een beetje langer mag zijn.

Lees ook:  Water drinken om af te vallen: werkt dat?

Wat is het beste herenkapsel?

Deze vraag zouden we dolgraag voor je willen beantwoorden, maar helaas is dat gewoon niet mogelijk. Een kapsel is iets persoonlijks, waardoor veel verschillende factoren een rol spelen. Denk hierbij aan gezichtsvorm, haartype, haarproducten en budget. Kijk goed welk kapsel bij je past en baseer daar vervolgens je keuze op.

Ik zie een leuk kapsel, maar het is mij iets te kort/lang. Kan ik zelf nog variatie toebrengen?

Tuurlijk! Een kapsel is iets persoonlijks en er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Misschien heb je een leuk kapsel gezien waarbij de zijkanten wel erg kort zijn afgeschoren. In dit geval kun je er gerust voor kiezen om de zijkanten iets langer te laten. Het belangrijkste is dat het kapsel bij je past.

Natuurlijk kan het best lastig zijn om zelf in te schatten of jouw aanvulling op het kapsel helemaal bij de look past. Daarom adviseren wij altijd om een nieuw kapsel te bespreken met je kapper of barbier om teleurstellingen te voorkomen.

Ik heb een leuk kapsel gevonden, zal ik het aan mijn vrienden laten zien?

Over het algemeen raden wij af om een nieuw kapsel aan je vrienden of kennissen te laten zien. Dit is voor jou een extra grote stap, waardoor het nemen van zo’n nieuw kapsel nóg een grotere drempel wordt.

Bespreek het nieuwe kapsel in plaats daarvan lekker met je kapper of barbier. Zij zijn specialist in het beroep dat zij uitvoeren, waardoor zij beter kunnen bepalen of het aangewezen kapsel wel of niet goed bij jou past.

Welk haarproduct heb ik nodig voor het kapsel dat ik leuk vind?

Goede vraag! In de meeste gevallen kun je op internet heel gemakkelijk vinden welke haarproducten geschikt zijn voor het kapsel dat je leuk vindt. Daarnaast weet jouw kapper/barbier vaak ook te vertellen welke haarproducten jij dient te gebruiken.

Naast dat het belangrijk is om te weten welk haarproduct bij het kapsel past, is het ook belangrijk om te weten welk haarproduct voor jou haartype gebruikt kan worden. Niet elk haarproduct is namelijk geschikt voor elk haartype. Doe hier dus goed onderzoek naar of vraag eventueel een kapper of barbier wanneer je hierover twijfelt.

Lees verder