Naar de barbier of naar de kapper?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Wanneer mannen zich willen laten knippen gaan ze vaak naar de kapper. Dit heeft vaak te maken met gemak of de onbeschikbaarheid van barbiers in de nabije omgeving. Toch zou je zeggen dat een barbier voor een man veel gemakkelijker zou zijn, maar is dat wel zo? En moet je als man nou naar de plaatselijke kapper of naar de barbier gaan? In dit artikel leggen we je het verschil uit en geven wij advies!

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

wat is het verschil tussen een barbier en een kapper?

Wat is het verschil tussen een kapper en een barbier?

Een kapper knipt zowel mannen als vrouwen, terwijl een barbier uitsluitend bezig met het knippen en het verzorgen van een man. Bij een barbier kun je namelijk niet alleen je haartjes laten knippen, maar kun je ook je gezichtshaar laten knippen en verzorgen. Denk hierbij aan een snor of een baard.

Een barbier richt zich dus uitsluitend op mannen en zijn daardoor gespecialiseerd in het knippen van mannen. Tóch gaan er tegenwoordig veel mannen nog gewoon naar de plaatselijke kapper. Wat is daar de reden van?

Hier lees je wat de voordelen zijn om je baard te laten scheren bij een barbier

naar de barbier of naar de kapper?

Waarom gaan mannen tegenwoordig nog naar de kapper?

Mannenkapsels zijn in stijl de afgelopen jaren flink veranderd. Een tijd geleden was het heel normaal om een kort kapsel te hebben dat strak was afgeschoren. Toch zie je tegenwoordig steeds vaker dat de langere kapsels bij mannen weer helemaal hip beginnen te worden. Deze kapsels hebben andere behandelingen nodig, zoals föhnen of permanenten. Laten dit nou net de vaardigheden zijn waarin kappers zijn gespecialiseerd.

Lees ook:  Eiwitshakes voor of na het sporten? De waarheid over eiwitshakes

Dit is eigenlijk de voornaamste reden voor mannen om de kapper te bezoeken in plaats van de barbier. Daarnaast zijn barbiers niet overal te vinden! Vooral in kleine dorpen kun je vaak geen barbier vinden, terwijl er wel een kapper aanwezig is in het dorp. Hierdoor is het logisch dat veel mannen een kapper bezoeken in plaats van een barbier

Hier kun je een plaatselijke barbier zoeken

Lees verder