Baard laten scheren bij de kapper

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Je baard laten scheren bij de kapper, is dat een goed idee? De ene man geniet ervan, terwijl de andere man het verschrikkelijk vindt: je baard scheren. Sommige mannen krijgen last van irritatie of behalen een slecht resultaat wanneer zij zelf met het scheermesje in de weer gaan. Wanneer je het scheren van je baard een vervelende bezigheid vindt, kun je ervoor kiezen om je baard te laten scheren bij de kapper. In dit artikel leggen we je uit waarom het best een goede uitkomst kan zijn om je baard te laten scheren bij de plaatselijke kapper.

Baard laten scheren bij de kapper of de barbier?

Baard laten scheren bij de kapper of de barbier?

In een ander artikel hebben we het verschil uitgelegd tussen een kapper en een barbier. Kappers en barbieren hebben beide een aantal voordelen, maar naar wie moet je nou precies gaan wanneer je je baard wilt laten scheren? Het verschil tussen beide zit vooral in het specialisme van de vakgebieden. Hoe dat precies zit leggen we hieronder even kort aan je uit.

Baard laten scheren bij de barbier

Wanneer je je baard wilt laten scheren doe je er het beste aan om dat te laten doen bij je plaatselijke barbier die je overigens hier kunt vinden. Waarom? Een kapper knipt zowel mannen als vrouwen, terwijl een barbier uitsluitend bezig is met het verzorgen van mannenkapsels. Dat trouwens niet alleen, want een barbier is ook gespecialiseerd in het verzorgen van het gezichtshaar van de man. Door deze specialisatie doe je er eigenlijk altijd beter aan om je baard te laten scheren bij de barbier in plaats van bij de kapper.

Baard scheren zonder irritatie

Ook wanneer je het lastig vindt om je eigen baard te scheren kan het handig zijn om dat te laten doen bij de plaatselijke barbier. Sommige mannen krijgen last van irritatie na het scheren, waardoor de huid pijn doet en rood kleurt. Een barbier weet vaak precies hoe hij moet scheren en beschikt daarnaast over de juiste middelen om jou te kunnen scheren. Zo heeft een barbier vaak goed scheerschuim en meerdere mesjes beschikbaar, waardoor hij middelen in kan zetten die precies aansluiten bij jouw huid. Hierdoor kun je je baard laten scheren zonder irritatie en ziet het er ook nog eens heel erg netjes en verzorgd uit.

Je baard laten scheren bij de kapper

Je baard laten scheren bij de kapper: wat kost dat?

Natuurlijk is het wel belangrijk om te weten wat dat dan ongeveer gaat kosten. Kappers en barbieren zijn soms aardig aan de prijs, waardoor veel mannen ervoor kiezen om toch zelf met het scheermesje aan de slag te gaan. Wanneer je alleen naar de barbier gaat om je baard te laten scheren kan dit wel eens duurder uitvallen. Exacte prijzen zijn natuurlijk niet te noemen, omdat elke barbier een andere prijs hanteert.

Lees ook:  Rituals mannen parfum: de 3 beste parfum van Rituals voor mannen

Wel hebben we een kleine tip voor je: ga nooit naar de barbier om alleen je baard te laten scheren. Het is in principe veel voordeliger om je kapsel te laten knippen bij een barbier en daar een baardverzorgingsbehandeling bij te nemen. In de meeste gevallen zijn barbiers dan vrij coulant en krijg je gemakkelijker korting op je behandeling.

Daarnaast bespaar je natuurlijk zelf ook een aantal flinke kosten. Zo hoef je geen scheermesjes en scheerschuim meer te kopen. Goede scheermesjes zijn behoorlijk aan de prijs, waardoor je dus flink wat geld kunt gaan besparen door een bezoekje te brengen aan de plaatselijke barbier!

Dus, je baard laten scheren bij de barbier!

Twijfel dus niet langer en laat je baard langer scheren bij je plaatselijke barbier. Je bespaart flink op je kosten en waarschijnlijk behaal je zelf nooit het zelfde resultaat als zo’n professioneel.

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

Lees verder