Korte herenkapsels om te dragen in 2022

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Korte herenkapsels zijn in 2022 weer helemaal terug! Dat korte mannenkapsels populair zijn is helemaal niet zo gek. Korte kapsels voor mannen zijn, in de meeste gevallen, gemakkelijk te stylen en te knippen. Korte kapsels zijn dus onderhoudsarm, waardoor er door mannen vaak voor dit soort kapsels wordt gekozen.

Toch kan het best een beetje lastig zijn om een kort herenkapsel uit te kiezen. Op het internet zijn namelijk talloze voorbeelden te vinden van deze kapsels, waardoor het lastig is om te zien welk kapsel bij je past en op dit moment trendy is.

Maar er is geen reden tot paniek! In dit artikel leggen wij uit welke verschillende korte mannen kapsels er zijn, zodat jij gemakkelijk één kan kiezen die helemaal bij je past. Ben jij er klaar voor? Dit zijn de beste korte herenkapsels in 2022.

Lees ook:

Crew Cut

De Crew Cut is een populair kapsel voor 2022! Bij een Crew Cut zijn de zijkanten van het haar kort geschoren, terwijl het haar bovenop het hoofd langer blijft. Wat een Crew Cut zo uniek maakt is dat het haar, bovenop het hoofd, rechtopstaand is. Uiteraard zijn er veel verschillende variaties van dit herenkapsel die momenteel gedragen worden. 

De Crew Cut is een kapsel dat onderhoudsarm is en daardoor veel wordt gekozen door mannen. Daarnaast kan bijna elke man dit kapsel meteen nemen. Je hoeft momenteel namelijk geen lang haar te hebben om de Crew Cut te kunnen dragen. 

De Crew Cut is zonder twijfel één van de beste herenkapsels in 2022. Hieronder staan een aantal voorbeelden van de Crew Cut. Is de Crew Cut iets voor jou?

Undercut

De Undercut lijkt in principe veel op de Crew Cut, maar de look van dit herenkapsel is toch wel degelijk anders. Het principe blijft het hetzelfde. De zijkanten worden kort geschoren, terwijl het haar bovenop het hoofd langer blijft.

In tegenstelling tot de Crew Cut, blijft bij de Undercut het haar bovenop het hoofd vele malen langer. Hierdoor is er een groter contrast te zien tussen de korte en lange haren. Ook kan het haar, bij de Undercut, in verschillende vormen worden gedragen. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen om het langere haar in een achterwaartse beweging te dragen. 

De Undercut is zonder twijfel één van de beste korte mannenkapsels in 2022. Een klassiek herenkapsel als deze is altijd goed. Hieronder kun je een aantal voorbeelden zien!

French Crop

De French Crop maakte een paar jaar geleden zijn opmars, maar in 2022 is dit kapsel weer ontzettend populair bij mannen. Bij de French Crop zijn de zijkanten wederom kort geschoren, terwijl het haar op het hoofd langer is. Het haar op de bovenkant mag dan wel langer zijn, maar dit haar heeft wel allemaal dezelfde lengte.

Dit is een groot verschil met bijvoorbeeld de Crew Cut en de Undercut, waarbij het haar vaak op- of afloopt. Het grote voordeel van de French Crop is dat dit herenkapsel onderhoudsarm is. Wanneer je haar iets dikker is, is het zelfs in de meeste gevallen niet nodig om haar producten te gebruiken.

De French Crop is een gewaagd kapsel, maar is zeker trendy in 2022! Hieronder zijn een aantal foto’s te zien van de French Crop. 

Buzz Cut

Het is een gewaagd kapsel om te nemen, maar in 2022 is het kapsel helemaal hot. Bij de Buzz Cut zijn alle haren op het hoofd geschoren op dezelfde lengte. Daarnaast is een Buzz Cut te combineren met een design, zoals strepen of bliksemschichten. 

Een Buzz Cut is ideaal voor de luie man. Het is namelijk niet nodig om dit herenkapsel te stijlen, omdat het haar daar simpelweg te kort voor geschoren is. Het is dus niet nodig om dure haar producten aan te schaffen. Wél zul je iets vaker de kapper moeten bezoeken om je haar zo kort mogelijk te houden.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van de Buzz Cut. De Buzz Cut mag zeker niet ontbreken in de lijst met de beste korte mannenkapsels.

Fade with Spike

Bij een Fade with Spike zijn de zijkanten kort afgeschoren en blijft het haar bovenop het haar langer. Wat uniek is aan dit herenkapsel is dat het haar bovenop een stekelige vorm aanneemt.

Het contrast tussen de zijkanten, en de stekelige vorm aan de bovenkant, zorgt voor een groot contrast en is bij sommige mannen enorm sexy. In de morgen ben je misschien wel iets meer tijd kwijt voor de spiegel, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Ben je benieuwd of de Fade with Spike misschien iets voor jou is? Hieronder staan een aantal voorbeelden van dit herenkapsel.

Hard Line Undercut

De Hard Line Undercut lijkt erg veel op de klassieke Undercut. Het verschil is dat, tussen het korte en lange haar, een duidelijke lijn te zien is. Deze lijn valt op en maakt het contrast tussen het korte en lange haar groter.

De Hard Line Undercut is al jarenlang een erg populair mannen kapsel en behoort in 2022 ook zeker tot één van de beste herenkapsels. Net zoals bij de klassieke Undercut, is ook dit kapsel erg onderhoudsarm. Ben je een beetje lui? Dan is dit misschien wel het ideale kapsel voor jou!

Twijfel je of de Hard Line Undercut iets voor jou is? Hieronder staan een aantal voorbeelden. Ga jij een afspraak maken met je plaatselijke kapper?

Dit waren de beste korte herenkapsels van 2022! Wij hopen dat je een geschikt kapsel hebt kunnen vinden.

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

Lees verder