Welke verschillende soorten parfum zijn er allemaal?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Wanneer je op zoek bent naar een heerlijke herenparfum vliegen de verschillende soorten geuren je om de oren. Zo kom je vaak een Eau de Toilette tegen of een Eau de Parfum, maar wat zijn nou precies de verschillen tussen deze verschillende soorten parfums? En welke soorten parfums zijn er eigenlijk allemaal? In dit artikel leggen we alles aan je uit, zodat jij straks een geurtje kan kiezen dat echt bij je past.

Ben je op zoek naar een heerlijke mannengeur? Lees dan ook eens:

Welke soorten parfums zijn er allemaal?

Welke soorten parfums zijn er allemaal?

Er zijn tegenwoordig eigenlijk 4 verschillende soorten parfums waaruit je kunt kiezen, namelijk

  • Eau de Cologne
  • Eau de Toilette
  • Eau de Parfum
  • Parfum

Het verschil tussen de bovenstaande parfum soorten? Het verschil zit ‘m vooral in het aantal geurbestanddelen. [Bron: Eigen Parfumerie] Hoe meer geurbestanddelen er in een parfum zitten, des te sterker het geurtje is. Daarom hebben mannen parfums met een hoger percentage geurbestanddelen vaak betere prestaties dan een geurtje met een laag percentage geurbestanddelen.

Over het algemeen heeft een Eau de Cologne de minste geurbestanddelen en bevat een parfum de meeste geurbestanddelen. Een parfum zal in de meeste gevallen dan ook veel betere prestaties hebben.

De prijs van de verschillende soorten parfums

Op basis van de bovenstaande tekst zou je natuurlijk altijd voor een Eau de Parfum of een parfum gaan. Helaas zijn geurtjes met een hoog percentage geurbestanddelen in de meeste gevallen veel duurder. Een Eau de Toilette is dus in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan een Eau de Parfum. Daarom kiezen veel mannen er voor om een Eau de Toilette aan te schaffen.

Welke soort parfum past bij mij?

Welke soort parfum past bij mij?

Al deze verschillende soorten luchtjes kunnen best een beetje overweldigend zijn, vooral wanneer je nog niet zo vaak een luchtje hebt aangeschaft. Daarom is het belangrijk om te weten welke soort parfum het beste bij je past.

Om te kunnen bepalen welke soort parfum het beste bij je past, is het belangrijk om zelf goed na te denken waar je de parfum precies voor wilt gebruiken. Ben je op zoek naar een geurtje voor een stapavond of wil je de hele dag kunnen genieten van een bepaalde parfum? Wanneer je deze beslissing voor jezelf kunt maken, wordt het een stuk gemakkelijker om een parfum soort te kiezen die bij jouw wensen past.

Om je een beetje te helpen zetten we de voor- en nadelen van elke soort parfum voor je op een rijtje.

Eau de Cologne

Een Eau de Cologne is zonder twijfel de minst populaire parfum soort uit de lijst. Dit komt vooral omdat een Eau de Cologne minder geurbestanddelen bevat dan andere parfum soorten. Hierdoor zijn de prestaties vaak matig en zijn ze voor veel mannen niet geschikt om te dragen. Een Eau de Cologne is daarentegen wél goedkoper dan de andere parfum soorten. Wil je even lekker ruiken na bijvoorbeeld het douchen? Dan is een Eau de Cologne prima! Wij raden een Eau de Cologne echter niet aan wanneer je goede prestaties van een luchtje verwacht.

Eau de Toilette

Een Eau de Toilette is een ontzettend populaire parfum soort en wordt ook het meeste verkocht. Daarnaast is het aanbod van Eau de Toilette parfums gigantisch, waardoor er simpelweg gewoon erg veel te kiezen valt. Dat een Eau de Toilette populair is, is vrij logisch. Een Eau de Toilette is goedkoper dan een Eau de Parfum, terwijl een Eau de Toilette wel prima prestaties kan hebben.

Uiteraard zijn de prestaties van bijvoorbeeld een Eau de Parfum wel beter, maar daar betaal je ook voor. Een Eau de Toilette is erg geschikt voor mensen die lekker willen ruiken op school, feestjes of op het werk. Een Eau de Toilette is echter, in de meeste gevallen, niet sterk genoeg om de hele dag te blijven hangen.

Eau de Parfum

Een Eau de Parfum bevat meer geurbestanddelen dan de bovenstaande parfum soorten, waardoor de prestaties van deze soort een stuk hoger liggen. Echter liggen de prijzen van deze soort ook iets hoger, waardoor niet iedereen voor een Eau de Parfum zal kiezen.

Een Eau de Parfum is vooral geschikt voor mensen die een parfum zoeken die de hele dag blijft hangen. Door het hoge aantal geurbestanddelen hoef je parfum maar één keer per dag op te spuiten in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Eau de Toilette.

Parfum

Ben je op zoek naar de sterkste parfum? Dan is een parfum de juiste keuze. Een parfum bevat de meeste geurbestanddelen, waardoor de geur erg krachtig kan zijn. Echter zijn er maar weinig consumenten die een pure parfum aanschaffen. Dit heeft natuurlijk te maken met het prijskaartje van een parfum.

Een parfum kan gigantisch duur zijn, waardoor veel mensen toch voor een alternatief kiezen. Ben je een echte fanaat op het gebied van parfums en wil je de hele dag door heerlijk ruiken? Dan zou je toch een parfum kunnen overwegen.

Conclusie

De keuze is reuze wanneer het om de verschillende parfum soorten gaat. Welke parfum soort bij je past is natuurlijk helemaal afhankelijk van je wensen en verwachtingen. Voor de meeste mannen zal een Eau de Toilette de meest geschikte keuze zijn. Een Eau de Toilette heeft in de meeste gevallen prima prestaties en is een stuk goedkoper dan een Eau de Parfum of een parfum.

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

Lees verder