Witte sneakers schoonmaken doe je zo!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Nieuwe witte sneakers dragen voelt fantastisch! Je voelt je helemaal het mannetje en er is niks dat jou nog in de weg kan staan, toch? Totdat je er na een aantal weken achterkomt dat je witte sneakers er ineens een stuk minder flitsend uitzien. Zijn jouw witte sneakers klaar voor de grote schoonmaak? Dan bij je bij ons aan het juiste adres! Met deze tips zijn stralen je Nike of Vans sneakers weer als nooit tevoren!

hoe moet je witte sneakers schoonmaken?

Hoe moet je witte sneakers schoonmaken?

Er zijn een aantal manieren om je sneakers schoon te maken. Gelukkig zijn hier geen speciale middeltjes voor nodig. We maken namelijk gebruik van huishoudelijke producten! De meeste producten zal je dus al in je kast hebben hebben staan.

Er zijn verschillende middelen die je kunt gebruiken bij het schoonmaken van je witte schoenen, namelijk:

  • Tandpasta
  • Afwasmiddel
  • Bakpoeder
  • Bleekmiddel

Hieronder leggen we uit hoe je deze huishoudelijke middeltjes kunt gebruiken om je witte schoenen weer te laten stralen!

witte sneakers weer wit krijgen

Witte sneakers schoonmaken met tandpasta en afwasmiddel

Dit is eigenlijk de meest gemakkelijke manier om je witte schoenen weer te laten stralen! Pak een kom en voeg hier heet water, tandpasta en afwasmiddel aan toe. Het is belangrijk om de inhoud van de kom goed door te roeren!

Breng het gemaakte goedje aan op een (oude) tandenborstel en je kunt beginnen met poetsen! Probeer de gehele schoen schoon te maken aan de hand van een cirkelbeweging. Heb je de gehele schoon gepoetst? Maak deze dan even helemaal droog met een handdoek.

Je zult al snel zien dat de schoen vele malen witter wordt, echter behaal je de beste resultaten door deze techniek meermaals toe te passen.

Let op: wees voorzichtig met leren schoenen! Door het gebruik van een tandenborstel kunnen er kleine krasjes ontstaan. In dit geval kun je misschien beter een doek gebruiken om te boenen!

witte sneakers poetsen met bakpoeder

Witte schoenen schoonmaken met bakpoeder

Je kunt natuurlijk ook bakpoeder gebruiken om je witte sneakers weer helemaal schoon te maken. Pak een kom en voeg hier warm water, wasmiddel en bakpoeder aan toe. Ook bij deze aanpak dien je deze stoffen goed te roeren.

Wanneer de inhoud van de kom een mooi geheel is kun je beginnen met poetsen! Je kunt hiervoor een tandenborstel of een doek gebruiken.

Let er weer op dat je geen tandenborstel gebruikt bij het poetsen van leren schonen. Hierdoor kunnen er kleine krasjes ontstaan. Daarom raden wij aan om een doek te gebruiken bij witte sneakers van leer.

Witte schoenen schoonmaken met bleekmiddel

Hebben de bovenstaande manieren je witte sneakers niet schoon gekregen? Dan is bleekmiddel altijd nog een optie.

Pak een (oude) tandenborstel of een wattenstaafje en dompel deze onder in het bleekmiddel. Dit is de meest agressieve manier, maar heeft wel het beste resultaat! Deze methode kun je overigens ook gebruiken om de zool van je schoon weer helemaal schoon te krijgen.

Wees echter wel heel voorzichtig wanneer je besluit om je mooie witte schoenen schoon te maken met bleekmiddel. Je dient handschoenen te dragen en oude kleding is ook aan te raden! Bleekmiddel kan namelijk nare vlekken achterlaten op je kleding.

hoe kun je het beste witte sneakers weer wit krijgen

Conclusie

Er zijn gelukkig een flink aantal manieren waarop je je witte sneakers schoon kunt maken. Je kunt huishoudelijke producten gebruiken, waardoor het gemakkelijker is om die mooie witte schoenen weer te laten stralen!

Het is natuurlijk wel belangrijk om je witte sneakers regelmatig schoon te maken. Hierdoor blijven ze langer wit en hoef je ook niet zo vaak in de buidel te tasten voor een paar nieuwe sneakers.

Vond je het een leuk artikel? Hier lees je meer artikelen in deze categorie.

Lees verder