Water drinken om af te vallen: werkt dat?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Water drinken om af te vallen, je hoort het enorm veel de laatste tijd. Het is een vraag die veel mensen hebben wanneer ze gezond af willen vallen, maar werkt het ook? In dit artikel vertellen we je wat de voordelen zijn van water drinken én of het helpt bij het afvallen. Ben je serieus bezig met afvallen? Wellicht kun je proberen om een koolhydraatarm dieet te proberen of meer eiwitten te eten.

Wat zijn de voordelen van veel water drinken?

Wat zijn de voordelen van veel water drinken?

Om antwoord te kunnen geven op de vraag of water drinken helpt bij het afvallen, is het eerst handig om te weten wat de voordelen zijn van water. We weten natuurlijk allemaal dat water drinken beter is dan frisdrank en andere suikerhoudende dranken, maar wist je dat het drinken van water nog meer voordelen heeft?

Water vermindert de eetlust

Ja, dat lees je goed! Het is bewezen dat water je eetlust verminderd, zeker wanneer je een glas water drinkt voor het eten. Hierdoor zul je dus normaal gesproken minder gaan eten, waardoor je ook minder calorieën binnenkrijgt. Wanneer je bezig bent met afvallen is natuurlijk fantastisch. Door water te drinken in plaats van frisdrank krijg je natuurlijk ook minder calorieën binnen, dus eigenlijk is het een win-winsituatie.

Je krijgt meer energie

Uitdroging heeft een negatieve impact op je energie en op het functioneren van je hersenen. Je hersenen bestaan ongeveer uit 75% water, waardoor het belangrijk is om voldoende vocht binnen te krijgen. Wanneer je dit niet doet kun je minder energie krijgen en kan het functioneren van de hersenen afnemen. Drink dus voldoende water om lekker energiek te blijven.

Water spoelt gifstoffen weg

Wat een wonderspul! Wanneer je voldoende water drinkt, stelt dit je lichaam in staat om gifstoffen weg te kunnen spoelen via je urine en zweet. Je lichaam spoelt in principe automatisch gifstoffen weg, maar soms is het lichaam niet in staat om alle gifstoffen weg te kunnen spoelen. Hierbij kan het drinken van water gigantisch helpen.

Je krijgt een mooiere huid

Wanneer je onvoldoende vocht binnenkrijgt, kan je huid droog worden. Een droge huid is niet alleen lelijk, maar kan op de langere termijn ook vroegtijdig rimpels veroorzaken. Dit kun je voorkomen door voldoende water te drinken. Hierdoor kun je je huid hydrateren en voorkom je vroegtijdige rimpels.

En verder?

Water drinken kent ongekend veel voordelen. Het ondersteunt je immuunsysteem, kan helpen tegen hoofdpijn en is goed voor je hart. Er zijn zoveel voordelen, dat we er eigenlijk een apart artikel over moeten schrijven. Dat vinden wij teveel moeite en jij houdt vast ook niet van die lange artikelen. Daarom hebben we een leuk, informatief filmpje voor je klaargezet. [Bron: Mens en Gezondheid]

Hoeveel liter water moet je per dag drinken?

Ieder mens dient gemiddeld tussen de 1,5 en 2 liter per dag te drinken. Dit hoeft echter niet alleen water te zijn! Koffie, thee, frisdrank: het telt allemaal mee! Toch is het drinken van dranken met minder calorieën aan te raden, hierdoor kun je immers gemakkelijker afvallen. Maar helpt het drinken van water nou echt bij het afvallen? Lees snel verder!

Lees ook:  Top 10 beste mannen parfums voor de kerst 2021

Lees ook:

Helpt veel water drinken om af te vallen?

Helpt veel water drinken om af te vallen?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Water drinken helpt niet direct mee bij het afvallen, maar wel indirect. Lastig he? We leggen het even aan je uit!

Door water te drinken val je niet per se af. Je kunt wel afvallen door water te drinken in plaats van frisdranken of andere suikerhoudende drankjes. Water bevat namelijk, net als koffie, geen calorieën. Wanneer je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt kom je aan in gewicht. Wanneer je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt val je af. Water kan hierdoor indirect helpen bij het afvallen.

Wil je afvallen? Vervang dan je frisdranken met water en probeer tussendoortjes ook te vervangen door het drinken van water. Water vermindert de eetlust en stelt je dus in staat om minder te eten, waardoor je ook af kunt gaan vallen. Eten en drinken is niet alleen belangrijk om af te vallen, maar het is ook belangrijk om voldoende te bewegen om extra calorieën te verbranden.

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

Lees verder