Waarom je niet elke dag je haar moet wassen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Douchen is heerlijk! Sommige mensen douchen vooral in de ochtend, terwijl anderen het heerlijk vinden om even een lekker warme douche te nemen voor het slapengaan. Wanneer je dagelijks een douche neemt kan dit echter ook negatieve gevolgen hebben. Daarom leggen we je in dit artikel uit waarom je niet elke dag je haar moet wassen, zodat jij je haardos in een topconditie kunt houden!

Waarom is elke dag je haar wassen slecht voor je haar?

Waarom is elke dag je haar wassen slecht voor je haar?

Er zijn een aantal redenen te benoemen waarom het slecht zou zijn om je haar iedere dag te wassen. Je wast je haar waarschijnlijk om vettigheid van je haren tegen te gaan. Deze vettigheid ontstaat door talg. Talg wordt door het lichaam geproduceerd om je hoofdhuid én je haren te beschermen. De frequentie van deze talgproductie heb je echter zelf in de hand. Wanneer je je haar wast, was je deze talg natuurlijk ook weg. Hierdoor moet je lichaam weer nieuwe talg aanmaken om je haar en je hoofdhuid te beschermen. [Bron: Pharmamarket]

Hoe vaker je je haar wast, des te vaker wordt er talg aangemaakt. Hierdoor worden je haren dan ook weer sneller vetter, waardoor je nog vaker je haar moet wassen. Door elke dag je haar te wassen kom je dus in een vicieuze cirkel terecht waar je niet altijd even gemakkelijk uit kunt komen.

Daarnaast bevatten veel shampoos stoffen die niet per definitie goed zijn voor je haar. Denk hierbij aan sulfaat en parfum. Deze ingrediënten kunnen ervoor zorgen dat je haar begint uit te drogen en kunnen daarnaast ook je haarstructuur beschadigen. [Bron: Nu.nl]

Welke shampoo kan ik wel gebruiken om iedere dag mijn haren te wassen?

Wil je toch elke dag een douche nemen? Dan raden wij aan om shampoo zonder sulfaten te gebruiken. Sulfaat kan er namelijk voor zorgen dat het de haarstructuur beschadigt, waardoor het haar droog en breekbaar kan worden. Wanneer je deze shampoo op dagelijkse basis gebruikt is dat natuurlijk niet heel gezond voor je haar. Gebruik dus sulfaatvrije shampoo bij het wassen van je haren om eventuele schade vroegtijdig te voorkomen.

Creme of Nature - Argan Oil Sulfaatvrije Moisture & Shine Shampoo 354 ml

★★★★★
11,00  Op voorraad
Eerst testen, dan betalen? Betaal gratis achteraf!

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

Lees verder