De mooiste bezienswaardigheden in Barcelona

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Een stedentrip naar Barcelona? Barcelona is één van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip in Europa. De stad heeft ontzettend veel te bieden en verveelt daardoor nooit. Misschien is dat dan ook wel één van de redenen dat Barcelona zo’n populaire bestemming is. Barcelona is een stad in de provincie Catalonië, die te vinden is in Noord-Spanje. De Spaanse stad kent vele bezienswaardigheden en ontzettend veel historische gebouwen.

In dit artikel vertellen we je wat de mooiste bezienswaardigheden zijn om te bekijken in Barcelona!

Lees ook:

Bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona kent ontzettend veel bezienswaardigheden. Wij zetten de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rij.

La Sagrada de Familia

La Sagrada de Familia

La Sagrada de Familia is een kerk die in 1882 begonnen is met de bouw, maar tot op heden nog steeds niet af is. De architect van dit gebouw was Antoni Gaudí en hij overleed voordat hij zijn werken volledig had voltooid. Er wordt nog steeds aan de kathedraal gewerkt en de kerk zal waarschijnlijk pas in 2026 volledig worden voltooid. Deze kerk is echt één van de bezienswaardigheden die je niet mag missen wanneer je Barcelona gaat ontdekken!

La Sagrada de Familia is buitenaf natuurlijk gratis te bewonderen, maar je kunt er ook voor kiezen om de kathedraal van binnen te bekijken. Voor deze optie betaal je echter wel entreegeld. Het is natuurlijk aan jou om te bepalen of dit voor jou wellicht iets zou kunnen zijn!

Park Güell

Park Güell

Park Güell is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Barcelona die je absoluut niet mag missen! Park Güell ligt op slechts 20 minuten lopen van het centrum en is daarom haalbaar voor iedere toerist.

Lees ook:  Stedentrip Granada: alles wat je moet weten over deze citytrip

Park Güell is een park dat Gaudí ontworpen heeft. Het is een erg bijzonder park waar je veel metselwerk tegenkomt, maar ook beeldhouwwerken en oude elementen die aan de Romeinen herinneren.

Daarnaast hoef je geen geld te betalen om Park Güell te kunnen bekijken. Het uitzicht vanaf Park Güell op Barcelona is adembenemend en mag je zeker niet te missen!

La Rambla

La Rambla

La Rambla is dé straat van Barcelona. Op La Rambla vind je allemaal verschillende winkeltjes en heerlijke restaurants. Deze straat is dan ook een waar paradijs voor iedere shopper!

Op La Rambla vind je ook de wereldberoemde Boqueria markt. Dit is een overdekte markt waar je allerlei soorten verse producten kunt vinden. De markt is ontzettend groot en heeft een unieke sfeer. Je mag deze activiteit dan ook zeker niet overslaan wanneer je op La Rambla bent.

Camp Nou

Camp Nou

Camp Nou is de thuishaven van FC Barcelona en doet het hart van menig voetballiefhebber sneller kloppen. Het stadion heeft een totale capaciteit van 99.354 mensen en behoort daarmee tot één van de grootste stadions in Europa!

Je kunt ook een tour nemen door Camp Nou. Tijdens deze tour neem je een kijkje achter de schermen van het stadion en je ervaart wat het is om voetballer te zijn! Vooral het museum in Camp Nou is erg leuk om te bekijken. Hier kun je alles zien en lezen over de rijke historie van de voetbalclub.

Montjuic

Montjuïc

Montjuïc is één van de mooiste bezienswaardigheden in Barcelona en ligt op slechts 15 minuten lopen bij het centrum vandaan.

Lees ook:  Stedentrip Granada: alles wat je moet weten over deze citytrip

Montjuïc heeft ontzettend veel te bieden! Je vindt er allerlei musea en winkeltjes, maar ook de grootste parktuin van Barcelona ligt op Montjuic! Het uitzicht over Barcelona is erg mooi en zeker iets om te onthouden wanneer je Barcelona gaat bezoeken. De Montjuïc fontein is één van de bekendste fonteinen in Barcelona en is echt een must see. Hier is dagelijks een lichtshow te bewonderen. Ook deze activiteit mag je zeker niet missen wanneer je Barcelona gaat bezoeken!

Pablo Picasso museum

Pablo Picasso museum

Het Pablo Picasso museum in Barcelona is ook een fantastische plek om te bezoeken tijdens je citytrip naar Barcelona.

In dit museum kun je Picasso’s werk uit verschillende periodes bekijken, maar ook veel meer schilderwerken van andere grote en beroemde Spaanse kunstenaars!

In dit museum is het ook mogelijk om workshops te volgen voor mensen die graag schilderen. Het Pablo Picasso museum ligt op slechts 15 minuten lopen van Camp Nou en is daarom zeker een activiteit waard tijdens je citytrip naar Barcelona!

Casa Mila

Casa Mila

De Casa Milà is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Barcelona! Het huis lijkt echt op leven gekomen wanneer het regent; het water stroomt dan net zoals straaltjes over elke richel naar beneden. Het is echt iets om te onthouden wanneer je naar Barcelona gaat.

Casa Milà geeft toegang tot het Parc Guell en Casa Batllo, wat ook twee bijzondere bezienswaardigheden in Barcelona zijn! Het uitzicht vanaf dit huis over de stad is erg mooi.

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

Lees ook:  Stedentrip Granada: alles wat je moet weten over deze citytrip

Lees verder