Lovehandles kwijtraken? Met deze 5 tips raak je je love handles kwijt!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Hoe kom je van je lovehandles af? Het is een vraag die vaak richting januari weer veel wordt gesteld. Je hebt je de afgelopen tijd weer helemaal laten gaan. Je hebt een biertje gedronken en heerlijk lopen vreten met je beste maten. Je kijkt na de feestdagen in de spiegel en beseft ineens dat je lovehandles hebt gekregen. Misschien heb je deze love handles zelfs al wat langer en wil je dezen graag kwijtraken. In dit artikel leggen we je kort uit wat lovehandles zijn en hoe je nou precies aan deze love handles komt. Daarna geven we je een aantal tips, zodat jij ze zo snel mogelijk kwijt kunt raken.

wat zijn lovehandles?

Wat zijn love handles?

Waarschijnlijk weet je allang wat love handles zijn, anders had je dit artikel natuurlijk ook niet opgezocht. Toch leggen we even kort uit wat love handles precies zijn. Love handles is een benaming voor lichamelijk vet dat boven de heupen zit. Doordat het vet net boven je heupen zit, komt het vet vaak net boven je broek uit. In de winter is dat geen probleem, maar wij begrijpen best dat je in de zomer geen love handles wilt hebben. Het vet komt dan boven je zwembroek uit en daar kun je best een beetje onzeker van worden.

Heb je last van love handles? Schaam je niet hoor! Een groot deel van mannelijk Nederland heeft er helaas mee te maken. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je klaargezet om van je love handles af te komen.

Hoe ontstaan love handles?

Hoe ontstaan lovehandles?

Je zult je vast wel afvragen wat de oorzaak van deze love handles nou precies is. De meest voorkomende reden is helaas dat je te ongezond eet. Wanneer je meer calorieën tot je neemt dan je verbrandt, kom je aan. Wanneer je minder calorieën tot je neemt dan je verbrandt, val je af. In principe weten we dat natuurlijk allemaal al, maar helaas blijkt het in de praktijk toch moeilijk om gezond te blijven leven.

Lees ook:  Welke Fitbit past bij mij? De beste Fitbits van 2021!

Niet iedereen krijgt trouwens meteen lovehandles wanneer hij/zij aankomt, maar het grootste deel wel. Wanneer je teveel calorieën binnenkrijgt slaat je lichaam dit op als vet. En helaas zijn de buik en de heupen (meestal) de eerste plekken waar dat vet wordt opgeslagen. Hierdoor kan het ook best lastig zijn om lovehandles kwijt te raken, wanneer je al een langere tijd bent aangekomen.

Hieronder hebben we een aantal tips voor je klaargezet, zodat jij je lovehandles kwijt kunt gaan raken. Uiteraard is het verstandig om te kijken of onderstaande tips voor jouw situatie kunnen helpen. Hoogstwaarschijnlijk kun je dit zelf goed inschatten. Klaar voor? Daar gaan we!

Lees ook:

Hoe kom je van love handles af?

Ben je weer lui? We hebben een video voor je klaargezet wanneer je geen zin hebt om dit hele artikel te lezen. Fijn hé?

Vervang frisdrank voor water

Ja, we weten het: dit lees je overal. Helaas is frisdrank erg ongezond. In de meeste gevallen bevatten ze veel suiker, waardoor je ontzettend veel calorieën binnenkrijgt. Je kunt een erg grote stap zetten door je inname van frisdrank te vervangen met water. Water bevat geen calorieën én zorgt er daarnaast voor dat je minder honger krijgt. Het drinken van water kan namelijk je eetlust aanzienlijk verminderen. In dit artikel leggen we uit of water drinken echt helpt bij het afvallen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om al je frisdranken te vervangen voor zero frisdranken. In principe is dit ook een goede oplossing, maar de stap richting frisdranken met suiker is hierdoor helaas wel klein. Het kan dus best verleidelijk zijn om toch weer een suikerhoudende frisdrank te pakken. Vroeger waren sommige zero frisdranken een beetje smerig, maar tegenwoordig zijn ze bijna altijd identiek aan het suikerhoudende frisdrankje.

Lees ook:  Top 8 beste Guess heren parfum

Er is dus eigenlijk geen excuus meer om suikerhoudende frisdrank tot je te nemen.

kom meer in beweging

Kom meer in beweging

Veel artikelen zullen je vertellen dat je actief moet sporten om voldoende calorieën te verbranden. Natuurlijk is dit de beste manier, maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Misschien heb je wel weinig tijd door school, werk of kinderen. Hierdoor kan het voor sommigen erg lastig zijn om op dagelijkse basis naar de sportschool te gaan. Heb je echter wel de tijd om dagelijks de sportschool te bezoeken? Dan raden wij dat absoluut aan!

Wanneer je geen tijd hebt om de sportschool te bezoeken, is het verstandig om iets bewuster te worden van je levensstijl. Pak bijvoorbeeld eens de fiets in plaats van de auto of ga in de avond een stukje wandelen met je vriendin of huisdier. Dit zijn kleine activiteiten die weinig tijd kosten, maar alle kleine beetjes helpen! Aan het eind van de dag heb je meer calorieën verbrandt dan je zou denken.

Kijk dus goed welke situatie bij jou past!

Hanteer een calorietekort

Je kunt gemakkelijk afvallen door een calorietekort te hanteren. Online kun je verschillende websites vinden waarop je je caloriebehoefte kunt berekenen. De truc is om minder calorieën in te nemen dan je nodig hebt. Hierdoor zul je afvallen en, uiteindelijk, je lovehandles kwijtraken. Op deze website kun je je caloriebehoefte berekenen.

Maar hoe weet je nou precies hoeveel calorieën je inneemt? Gelukkig zijn hier een aantal apps voor te vinden. Wij raden de app Food aan. Wanneer je iets eet, vul je dat in op de app. Zo kun je precies zien hoeveel calorieën het gerecht bevat en kun je zien hoeveel calorieën je nog kunt eten.

Meer over het hanteren van een calorietekort kun je lezen in: de beste manieren om gezond af te vallen.

Lovehandles kwijt raken door een dieet

Deze tip gaat natuurlijk hand in hand met de bovenstaande tip. Soms is het lastig om een calorietekort te hanteren, omdat je al een lange tijd een bepaald voedingspatroon hebt. Dan kan het verstandig zijn om het roer volledig om te gooien door een dieet te hanteren. Er zijn verschillende soorten dieten die kunnen helpen om love handles kwijt te raken, zoals een koolhydraataarm dieet.

Lees ook:  Top 10 beste mannen parfums voor de kerst 2021

Zorg er natuurlijk wel voor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zodat je energieniveau op pijl blijft. Eiwitten kunnen gigantisch helpen bij het afvallen. Eiwitten geven je namelijk een vol gevoel, waardoor je minder trek krijgt in eten.

Een goede nachtrust en weinig stress helpen bij het kwijtraken van love handles

Dit is een tip die veel mensen over het hoofd zien. Een goede nachtrust is ook belangrijk wanneer je een paar kilo’s kwijt wilt gaan raken. Ook stress kan een grote rol spelen bij overtollig vet. Door stress kan je lichaam in een soort overlevingsmodus gaan, waardoor het geneigt is om meer vet op te slaan.

Zorg er dus voor dat je goed slaapt en dat je genoeg ontspant, maar zorg wel dat dit in balans is. Een avondje voetbal kijken is geen probleem, maar zorg ervoor dat je voor de voetbalwedstrijd even een stukje gaat wandelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat alle kleine beetjes helpen. Door deze tips raak je je love handles niet binnen een week kwijt, maar op de langere termijn wel.

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

vragen over love handles

Veel gestelde vragen over lovehandles

Wat zijn lovehandles?

Love handles is vet dat zich heeft opgeslagen rond de heupen. Hierdoor komt dit laagje vet vaak net boven je broek uit. Dit is dan ook de voornaamste reden dat mensen de lovehandles kwijt willen raken.

Hoe raak je love handles kwijt?

De meest effectieve manier om lovehandles kwijt te raken is door gezond te eten, voldoende te bewegen en door voldoende rust te pakken.

Zijn lovehandles schadelijk?

Natuurlijk niet! Zelfs met een gezond vetpercentage kun je nog steeds lovehandles hebben. Het oog wil natuurlijk ook wat en daarom kan het verstandig zijn om af te gaan vallen.

Hoe ontstaan love handles?

Love handles krijg je wanneer je vet opslaat. In de meeste gevallen komt dit doordat je meer calorieën inneemt dan je verbrandt.

Lees verder