Koolhydraatarm eiwitrijk dieet recepten: onze top 4

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Koolhydraatarm, maar een eiwitrijk dieet? Tegenwoordig zie je deze trend steeds meer! Een koolhydraatarm, maar eiwitrijk dieet is een goede manier om af te vallen, naast het hanteren van een calorietekort. Zo’n dieet kan in het begin best een beetje lastig te hanteren zijn, maar wij hebben de beste recepten voor je op een rijtje gezet! Daarnaast leggen we je kort uit wat een koolhydraatarm, eiwitrijk dieet is.

wat is een koolhydraatarm dieet

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Een koolhydraatarm dieet is tegenwoordig erg populair. Wel moeten we zeggen dat er veel voor- en tegenstanders zijn rondom dit onderwerp. De discussie of een koolhydraatarm dieet wel of niet goed is laten we even voor wat het is. Wij gaan jou even kort uitleggen wat een koolhydraatarm dieet precies is.

Bij een koolhydraatarm dieet verminder je de inname van koolhydraten. Koolhydraten zijn vooral te vinden in rijst, pasta en brood. Door de afname in koolhydraten wordt de vetverbranding in het lichaam gestimuleerd. Wel zijn koolhydraten de belangrijkste vorm van energie voor het lichaam en daarom kiezen veel mensen voor een koolhydraatarm, maar eiwitrijk dieet. Hierdoor krijgt men toch voldoende energie en krijg je minder snel last van het welbekende hongergevoel.

Lees ook:

Wat zijn de voordelen van een koolhydraatarm, eiwitrijk dieet?

Wat zijn de voordelen van een koolhydraatarm, eiwitrijk dieet?

Het stimuleert vetverbranding

Wanneer je minder koolhydraten inneemt daalt de hoeveelheid glycogeen in je lichaam. Wanneer er minder glycogeen in je lichaam zit opgeslagen, wordt er meer vet verbrandt tijdens een training. Door een koolhydraatarm dieet kun je dus sneller je vet verliezen, mits je blijft trainen.

Je kunt je spieren blijven behouden

Wanneer je een dieet volgt is de kans groot dat je spiermassa kwijtraakt. Je lichaam is namelijk geneigd om je spiermassa te gebruiken als brandstof. Hierdoor kun je al snel spiermassa kwijtraken. Door gebruik te maken van een eiwitrijk dieet behoud je in de meeste gevallen je spiermassa, terwijl je wel gewoon vet kunt blijven verbranden. Hierbij kunnen eiwitshakes trouwens erg helpen!

Je hongergevoel wordt minder

Het probleem met diëten is natuurlijk dat je al snel last krijgt van dat vervelende hongergevoel. Hierdoor blijkt het vaak lastig te zijn om een dieet vol te houden, zoals bij een calorietekort. Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel. Het duurt veel langer om eiwitten af te breken en te verteren, waardoor je langer een vol gevoel hebt. Een eiwitrijk dieet is dan ook vaak gemakkelijker vol te houden, omdat je een verzadigd gevoel hebt.

Zijn er nog andere manieren om af te vallen naast het koolhydraatarme dieet?

Zijn er nog andere manieren om af te vallen naast het koolhydraatarme dieet?

Een koolhydraatarm dieet heeft zijn voor- en nadelen. Wanneer je wilt afvallen raden wij altijd aan om een calorietekort te hanteren. Hoe zo’n calorietekort precies werkt en hoe je dit in de praktijk kunt gaan brengen lees je in dit artikel.

Recepten koolhydraatarm eiwitrijk dieet

Waarschijnlijk lees je dit artikel omdat je allang weet wat een koolhydraatarm eiwitrijk dieet is. Daarom hebben wij een lijstje voor je gemaakt met koolhydraatarm eiwitrijk dieet recepten. Oh, en vergeet je je eiwitshake niet in te nemen?

Roti met kip

Roti is typisch Surinaams. Het enige nadeel van Roti is dat het eigenlijk ontzettend veel koolhydraten bevat. Gelukkig is deze Roti een uitzondering op die regel. In het onderstaande recept zijn de aardappelen namelijk vervangen door knolselderij. Door deze en meerdere aanpassingen bevat dit gerecht slechts 11,3 gram koolhydraten.

Klinkt goed toch? Dit recept lees je hier.

Poké Bowl

Een Poké Bowl wordt ook wel een Sushi Bowl genoemd. Een Poké Bowl bevat eigenlijk erg veel koolhydraten. Dit komt omdat dit gerecht in de meeste gevallen sushirijst bevat, maar met dit recept vervangen we deze rijst door bloemkoolrijst. Dit gerecht bevat onder andere zalm, avocado, komkommer, wortel & rode kool. Dit recept pas dus helemaal binnen je eiwitrijke, koolhydraatarme dieet.

Is dit gerecht helemaal naar wens? Het recept vind je hier.

Koolhydraatarme burritos met gehakt

Oh jongens, dit is smullen geblazen hoor! Door koolhydraatarme wraps te gebruiken verminder je het aantal koolhydraten binnen dit recept aanzienlijk! Sterker nog, dit gerecht bevat slechts 7,8 gram koolhydraten. Ideaal dus voor je koolhydraatarme dieet!

Dit gerecht kun je hier vinden.

Kippendij met broccoli

Wil je niet teveel moeite doen of wil je gewoon een koolhydraatarm gerecht bereiden waarbij je niet zoveel tijd kwijt bent? Dan is dit het ideale recept voor jou! Bij dit gerecht grill je de broccoli en maak je de kippendij ook op een heerlijke manier klaar. Dit gerecht heb je binnen 20 minuten bereid en is dus geschikt voor diegene die snel een koolhydraatarm eiwitrijk dieet recept zoekt!

Benieuwd? Het recept lees je hier!

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

Is een koolhydraatarm dieet toch niet helemaal jou ding? Probeer dan eens een calorietekort!

Lees verder