Hoe moet je beginnen met crypto? Crypto traden voor beginners!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Je hebt besloten om te investeren in crypto! Dat is geen onverstandig idee, maar voor een beginner kan het traden in crypto erg overweldigend overkomen. Helaas kunnen we je niet alles vertellen over het handelen in crypto, maar we hebben dit artikel gemaakt zodat je een solide basis krijgt om te beginnen met handelen.

Wil je meer weten? Laat het ons weten in de reacties!

Let op: je kunt erg veel geld verdienen door te handelen in crypto, maar je kunt je geld ook razendsnel verliezen. Het is dus belangrijk om goed door te hebben wat je doet. Daarnaast raden wij aan om als beginner echt met kleine bedragen te beginnen, zodat je voldoende ervaring opdoet.

de basis van handelen in crypto

Beginnen met crypto: de basis

Voordat je begint met handelen in cryptocurrencies is het goed om de basis te kennen, maar waar moet je beginnen? Er is erg veel te lezen over crypto en velen zien door de bomen het bos niet meer. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet, zodat je zo snel mogelijk kunt beginnen met handelen.

Voordat je begint met lezen is het misschien verstandig om een beetje achtergrondinformatie te verkrijgen. Zo is dit artikel veel gemakkelijker te volgen.

Blockchain: wat is dat?

Blockchain is een technologie waarbij online transacties digitaal worden ondertekend. Dit is dus ideaal bij transacties waar mensen elkaar niet vertrouwen. Dit alles is mogelijk zonder een tussenpersoon, zoals een bank. Door Blockchain kan data op een veilige manier worden getransporteerd. Daarnaast is Blockchain ook niet gevoelig voor storingen, aangezien het niet afhankelijk is van zogenoemde centrale servers. [Bron: Cryptobieb]

Lees ook:  Online Red Bull bestellen? Hier kun je het goedkoop krijgen!

In het begin kan het best lastig zijn op Blockchain helemaal te begrijpen. Daarom hebben we een video toegevoegd die haarfijn uitlegt wat Blockchain precies is.

wat is cryptocurrency?

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency is een digitate munteenheid. Cryptovaluta wordt vaak gebruikt als alternatief op de traditionele betaalsystemen. Bij cryptocurrency staat veiligheid voorop. Dit kan worden gerealiseerd door zogenoemde cryptografie.

Er zijn ontzettend veel cryptocurrencies op de markt, maar we hebben de meest bekende munten even voor je op een rijtje gezet:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Ripple (XRP)
  • Litecoin (LTC)

In welke munt je moet investeren? Daar kunnen wij helaas weinig over zeggen!

wat is een crypto exchange?

En wat is dan precies een exchange?

Als je wilt beginnen met handelen in cryptocurrency moet je je aanmelden bij een exchange. Een exchange is een plaats waarop je crypto kunt verhandelen. In de meeste gevallen is het registreren erg gemakkelijk. Ook kun je op veel exchanges met iDeal betalen.

Het is belangrijk om een goede en betrouwbare exchange uit te zoeken. Je speelt tenslotte met (grote) geldbedragen, dus veiligheid is erg belangrijk bij het zoeken van een exchange.

Mannenman zou Mannenman niet zijn als we niet even de meest betrouwbare exchanges voor je op een rijtje hadden gezet:

Natuurlijk zijn er nog meer exchanges te noemen die betrouwbaar zijn, maar dit zijn onze persoonlijke favorieten.

hoe traden in crypto?

Beginnen met crypto: traden

Waarom traden in crypto?

Je wilt natuurlijk gaan handelen in cryptocurrencies om geld te verdienen. Je kunt natuurlijk gewoon geld storten vanaf je betaalrekening, maar je kunt ook geld van je spaarrekening investeren in crypto. Geld sparen op de bank is tegenwoordig niet meer aantrekkelijk, waardoor je het geld in sommige gevallen beter kunt gaan investeren. Op deze manier staat je geld niet stil en kun je zelfs behoorlijk wat geld verdienen.

Lees ook:  Top 10 beste mindfulness boeken

De verwachting is dat de koers van Bitcoin alleen maar blijft stijgen. Veel mensen zijn dan ook bang dat ze al te laat zijn, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn!

Wat is traden in cryptocurrencies precies?

Om geld te verdienen in deze handel is het de bedoeling dat je de desbetreffende munt op een lage koers inkoopt om deze vervolgens op een hoge koers weer te verkopen. Bij crypto kun je echter ook inzetten op een daling van de koers. Hoe meer de munt daalt, des te meer jij verdient.

Er zijn echter verschillende vormen van onderhandelen in crypto. In dit artikel behandelen we hodlen, swing traden & day traden.

Hodlen

Deze strategie is vooral geschikt voor beginners. Bij hodlen investeer je in een coin in de wetenschap dat deze koers in de verre toekomst veel hoger ligt. Bij deze vorm van onderhandelen investeer je dus vooral voor de langere termijn.

Swing traden

Wanneer je gaat swing traden wil je juist op de korte termijn geld verdienen. Door te kijken naar patronen in de koers kun je de toekomstige patronen voorspellen. Dit is een vorm van onderhandelen die veel geld kan opleveren, maar helaas heb je voor deze vorm van traden erg veel kennis nodig. Wanneer je een beginner bent raden wij je deze strategie dan ook niet aan.

Day traden

Bij day traden investeer je aan het begin van de dag in een bepaalde coin, om deze later op de dag weer te verkopen. Deze strategie hanteer je over een hele dag, dus de termijn is iets langer dan bij swing traden. Ook deze vorm van traden vereist veel kennis. Daarom raden wij deze strategie niet aan voor beginners.

in welke crypto munt moet ik investeren?

Beginnen met crypto: in welke crypto moet ik investeren?

Goeie vraag, maar die vraag is onmogelijk te beantwoorden. Voordat je investeert in een munt is het noodzakelijk om zelf uitvoerig onderzoek te doen. Bekijk waar de munt voor staat, wat voor ontwikkelingen de munt (technisch) doormaakt en wat de verwachte koersen zijn voor de desbetreffende munt.

Lees ook:  Online geld verdienen in 2021: de beste manieren om online geld te verdienen

Deze informatie kun je op veel plekken vinden. Zo kun je Google raadplegen of video’s kijken op YouTube. Er zijn zelfs gehele Reddit-communities die je van heel erg veel informatie kunnen voorzien.

Conclusie

Beginnen met traden in crypto kan erg overweldigend zijn. Na het lezen van dit artikel ben je er nog lang niet, maar we hopen wel dat een aantal zaken duidelijker voor je zijn geworden. We hopen in ieder geval dat je voldoende informatie hebt gekregen om te beginnen met traden in crypto!

Let op: je kunt erg veel geld verdienen door te handelen in crypto, maar je kunt je geld ook razendsnel verliezen. Het is dus belangrijk om goed door te hebben wat je doet. Daarnaast raden wij aan om als beginner echt met kleine bedragen te beginnen, zodat je voldoende ervaring opdoet.

Hier lees je onze andere artikelen!

Lees verder