Hoe doe je parfum op? Zo moet je parfum gebruiken!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

We hebben inmiddels flink wat lijstjes op de website staan met de beste mannen parfums. Wanneer je zo’n geurtje aanschaft is het alleen wel handig om te weten hoe je parfum precies moet gebruiken. Hoe doe je parfum op? Die vraag gaan wij voor jou beantwoorden in dit artikel! Pak je geurtje bij de hand, want wij gaan je stap voor stap uitleggen hoe jij parfum moet gaan gebruiken!

Lees ook:

Waar moet je parfum opdoen?

Waar moet je parfum opdoen?

Er zijn een paar belangrijke plekken op het lichaam waar je parfum het beste op kunt spuiten. Parfum heeft warmte nodig om de geur goed te kunnen verspreiden. Daarnaast helpt warmte bij het verdampen van de parfum. Op sommige plekken in het lichaam komen de bloedvaten erg dicht bij elkaar. Deze plekken noemen we pulse points. Deze plekken zijn uitermate geschikt voor geuren, omdat deze plekken warmer zijn dan andere delen op het lichaam.

Voorbeelden van pulse points zijn achter de oren, de hals of nek en de polsen. Dit zijn de meest gebruikte pulse points. Ook kiezen sommige mensen ervoor om parfum in het haar te spuiten. Dit raden wij af, omdat de meeste geuren alcohol bevatten. Dit kan het haar beschadigen en uitdrogen en dat willen we natuurlijk voorkomen.

Hoe gebruik je parfum?

Nu wil je natuurlijk weten hoe je die overheerlijke parfum precies moet gebruiken. Zoals we al aangaven is het belangrijk om de parfum op de pulse points te spuiten. Maar je wilt natuurlijk ook weten hoeveel parfum je dan precies op moet doen.

Lees ook:  Top 5 beste Dior herenparfum

Het aantal sprays hangt eigenlijk sterk af van de sterkte en concentratie van je geur. Wanneer je een geurtje al wat langer gebruikt weet je vaak goed of een geur sterker of zwakker is. Wanneer je geurtje zwakker is kun je wat meer sprays doen en als je geurtje aan de sterke kant is raden wij aan om minder sprays te doen. Je wilt immers niet dat iedereen je van mijlenver kan ruiken.

Maar hoeveel sprays zijn dan normaal? In de meeste gevallen raden wij aan om 5 sprays te doen. 1 keer achter elk oor en 1 keer in de nek. De andere 2 sprays spuiten we op de kleding, namelijk op het gebied van de borstkassen.

Waarom we parfum spuiten op onze kleding? Je kent het vast wel: je hebt je winterjas weer eens aangetrokken en je geurtje van de vorige winter is nog steeds ruikbaar. Parfum blijft gewoon veel langer zitten op kleding, waardoor je dus veel langer van je geurtje kunt genieten. Hierdoor ben je er zeker van dat je de hele dag door lekker blijft ruiken.

Natuurlijk kun je ook een andere spray-routine aanhouden. Hieronder is een video waarin deze spray-routines worden uitgelegd.

Kan je parfum uitwrijven?

Er zijn nogal wat mensen die het uitwrijven van parfum op de huid afraden. Het zou de geurmoleculen beschadigen, waardoor de parfum niet meer ruikbaar zou zijn.

Dit is gelukkig niet het geval! Deze moleculen kun je niet beschadigen, dus het kan geen kwaad om een parfum uit te wrijven op je huid. Hier hoef je dus helemaal niet bang voor te zijn bij het gebruiken van je favoriete herengeur.

Wanneer parfum opspuiten?

Wanneer parfum opspuiten?

Ook wil je natuurlijk weten wanneer je het beste je parfum op kunt spuiten. In principe maakt dat niet zoveel uit. We raden echter wel af om parfum op te spuiten wanneer je binnen 5 minuten de deur uitgaat. Wanneer je net parfum op hebt gespoten, kan deze geur in het begin erg overheersend zijn. Wanneer je dan op een verjaardag of komt of bij iemand in de auto stapt, kan deze geur als ongewenst worden ervaren. Daarom raden wij aan om de parfum 30 minuten voor vertrek op te spuiten.

Lees ook:  Top 10: Beste scheerapparaat voor je baard in 2021

Kun je parfum ook 2 keer gebruiken op 1 dag? Dat kan zeker, maar wees hier wel voorzichtig mee. Je hersenen wennen aan de geur van de parfum, waardoor je de geur vaak zelf niet meer ruikt. Hierdoor kan het zo zijn dat jij denkt dat de geur niet meer actief is, terwijl alle andere mensen de parfum nog goed kunnen ruiken. Wanneer je dus voor een 2e keer dezelfde parfum wilt gebruiken, is het verstandig om eerst even aan iemand anders te vragen of hij/zij je nog kan ruiken.

Wij hopen dat je nu eindelijk weet hoe je parfum precies moet gebruiken! Heb je nog vragen? Onze Livechat is altijd beschikbaar om jou te helpen! Wij proberen je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

Lees verder