Een slimme tuin maken: smart producten voor je tuin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Tegenwoordig zijn er genoeg slimme producten te vinden op de markt. Inmiddels zijn we allemaal wel bekend met de slimme thermostaten en slimme verlichting voor binnenshuis, maar wist je wel dat er tegenwoordig ook gigantisch veel smart producten te vinden zijn voor in je tuin? De zomer komt er weer aan en dus is het tijd om je tuin een beetje op te frissen, zodat je weer lekker kunt gaan genieten van de zwoele zomeravonden met je vrienden.

Lees ook:

producten voor een slimme tuin

Welke producten heb ik nodig voor een slimme tuin?

Goeie vraag! Het aanbod is enorm, waardoor je echt alle kanten uit kunt qua slimme producten voor je tuin. We hebben de belangrijkste én populairste smart producten voor je tuin op een rijtje gezet, zodat jij je tuin even een flinke update kunt gaan geven. Ben je er klaar voor?

Slimme buitenverlichting

In een slimme tuin mag slimme buitenverlichting natuurlijk niet ontbreken. Slimme buitenverlichting heb je in alle vormen en maten, zoals:

  • Spots
  • Schijnwerpers
  • Lightstrips
  • Wandlampen
  • Sokkellampen

Deze verschillende soorten buitenverlichting gaan we even kort bij langs, zodat jij de juiste verlichting kunt gaan kiezen voor jouw tuin.

Spots

Spots worden in de tuin vaak gebruikt om accenten te leggen. Zo kun je een spot plaatsen op een plant, boom of op een ander object in je tuin. Dit object valt extra op en geeft dan ook extra sfeer aan je tuin.

slimme spots voor in je tuin
Bekijken op Bol.com

Schijnwerpers

Waarbij spots gebruikt worden om een accent te leggen op een object, gebruik je schijnwerpers om een veel groter gebied te verlichten. Denk hierbij aan je oprit of aan een groter gedeelte van je tuin. Met een slimme schijnwerper leg je dus geen accenten, maar zorg je wel voor genoeg licht in je tuin.

slimme schijnwerper voor in de tuin
Bekijken op Bol.com

Lightstrips

Een lightstrip is een flexibele strip waarmee je delen van je tuin kunt decoreren. Doordat de strip flexibel is kun je de strip vormen en buigen. Zo kun je delen van de tuin met kronkels of bochten gemakkelijk decoreren. Een lightstrip is in de meeste gevallen in verschillende afmetingen te verkrijgen, zodat jij de juiste slimme lightstrip aan kunt schaffen voor jouw tuin.

slimme lichtstrips voor buiten
Bekijken op Bol.com

Wandlampen

Dit product spreekt natuurlijk voor zichzelf. Een wandlamp kun je aan de muur bevestigen om je tuin te kunnen verlichten. Je kunt kiezen voor een wandlamp voor de praktische reden, maar een wandlamp kan natuurlijk ook een prachtige sfeer geven aan een tuin.

een slimme outdoor wandlamp voor in de tuin
Bekijken op Bol.com

Sokkellampen

Sokkellampen zijn een soort pilaren die je in je tuin kunt zetten. Sokkellampen staan bekend voor het creëren van een goede sfeer in de tuin. Vaak wordt een slimme sokkellamp gebruikt als een alternatief tot spots. Dit heeft vooral te maken met de hoeveelheid ligt die de sokkellamp afgeeft.

Lees ook:  Top 10 beste kerstcadeaus voor je vriendin
slimme smokkellamp voor in de tuin
Bekijken op Bol.com
slimme terrasverwarmers

Slimme terrasverwarmers

Terrasverwarmers kunnen natuurlijk niet ontbreken wanneer je met je vriendin een biertje drinkt op een mooie zomeravond. Helaas wil het in de avond nog wel eens afkoelen. Naar binnen gaan is geen optie, aangezien het nog erg gezellig is. Terrasverwarmers zijn dan natuurlijk ideaal!

Terrasverwarmers zijn er al jaren, maar tegenwoordig zijn er ook slimme terrasverwarmers te krijgen. Deze verwarmers kun je bedienen met je telefoon. Hierdoor kun je ze op de gewenste temperatuur instellen. Daarnaast zijn slimme terrasverwarmers ook dimbaar, zodat je niet wordt verblindt door het felle licht van de verwarmer. Een slimme terrasverwarmer mag tegenwoordig nogal wat kosten, maar het is een must-have voor diegenen die een slimme tuin willen creëren.

een slimme grasmaaier voor in de tuin

Een robotgrasmaaier

De tijd van handmatig grasmaaien is voorbij! Slimme robotgrasmaaiers zijn momenteel helemaal hip en dat is ook niet zo gek! Een robotgrasmaaier kun je zelf helemaal afstellen op jouw tuin, waardoor je zelf je mooie gazonnetje niet meer hoeft te maaien. Daarnaast is de aanschaf van benzine of olie ook niet meer nodig, omdat een robotgrasmaaier op een accu werkt. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar ook nog eens goed voor het milieu!

Een aantal jaren geleden waren robotgrasmaaiers ontzettend duur, maar tegenwoordig zijn robotgrasmaaiers al een stuk betaalbaarder geworden. Wil je een slimme tuin? Dan is een slimme robotgrasmaaier een absolute aanrader!

een robotgrasmaaier
Bekijken op Bol.com
slimme beveiligingscamera's voor in de tuin

Beveiligingscamera’s

Revolutionair is het misschien niet, maar beveiligingscamera’s kunnen in een slimme tuin nou eenmaal niet ontbreken. Wanneer je veel geld uit hebt gegeven aan slimme producten voor je tuin wil je deze producten natuurlijk niet kwijtraken. Met beveiligingscamera’s kun je je spullen keurig in de gaten houden.

Lees ook:  Hoe moet je beginnen met crypto? Crypto traden voor beginners!

Ook beveiligingscamera’s waren vroeger erg duur, maar tegenwoordig heb je al een prima camera voor ongeveer 80 euro. Het kopen van een camera lijkt misschien wat overdreven, maar het is een must in elke slimme tuin.

Let op: niet elke beveiligingscamera is voor buiten. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van een camera!

Conclusie

Er zijn tegenwoordig genoeg smart producten te vinden om een slimme tuin te creëren. Je kunt het tegenwoordig zo gek maken als je zelf wilt. Heb jij 1 van bovenstaande producten al in huis?

Hier lees je meer artikelen binnen deze categorie

Lees verder