De beste gel voor mannen met dun haar!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Je hebt dun haar en gebruikt daardoor al maanden, en misschien zelfs al jaren, het verkeerde haarproduct. Je krijgt je haar niet goed in model, waardoor het in de loop van de dag een puinhoop wordt. Zeer irritant, maar gelukkig is dit op te lossen. Wanneer je dun haar hebt is het verstandig om hier het juiste haarproduct voor te gebruiken. In dit artikel leggen we de focus op gel en daarom zetten wij de beste gel voor mannen met dun haar voor je op een rijtje.

Lees ook:

Wat is dun haar?

Wat is dun haar?

Wanneer we het hebben over dun haar wordt dit vaak verward met de dikte van je haar. Gelukkig is dit niet het geval. Wanneer we het hebben over dun haar hebben we het over de hoeveelheid haar dat je daadwerkelijk hebt. Wanneer je minder dan 100.000 haren op je hoofd hebt, wordt dit gezien als dun haar. [Bron: Etos]

Je kunt dus met minder haar best wel een volle bos haar hebben. Daarnaast zegt dun haar dus ook niet over je volume of over de daadwerkelijke dikte van het haar. Geen paniek dus, mannen!

Waardoor ontstaat dun haar?

Waardoor ontstaat dun haar?

Je wilt natuurlijk weten waardoor dun haar ontstaat en of je er eventueel iets tegen zou kunnen doen. Je kunt dun haar krijgen door erfelijkheid of door je levensstijl. Erfelijkheid spreekt natuurlijk voor zich.

Je levensstijl heeft daarentegen ook een grote invloed op je haar. Zo kunnen stress, slechte voeding en bijvoorbeeld ziekte ook de oorzaak zijn van dun haar. Er zijn nog veel meer oorzaken te benoemen. Heb je het gevoel dat je dun haar begint te krijgen? Dan is het altijd verstandig om contact op te nemen met je huisarts. Hij of zij kan je in dit geval het beste helpen.

Wat kun je doen tegen dun haar?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen dun haar te bestrijden. Het is wel belangrijk om te beseffen dat het hier om afremmen gaat. Dun haar bestrijden is lastig en daar is in de meeste gevallen echt medische hulp voor nodig. De beste dingen die je kunt doen tegen dun haar zetten we even voor je op een rijtje!

Wees voorzichtig met de föhn

Gebruik jij vaak een föhn om je haar in de model te krijgen? Hier moet je voorzichtig mee zijn. De hitte van een föhn kan je haar uitdrogen, waardoor het op den duur dunner kan gaan worden. Wanneer je je föhn écht nodig hebt, kan het verstandig zijn om hier beschermende middelen voor te gebruiken. Hierdoor kun je je haar niet beschadigen.

Probeer je haar niet te borstelen wanneer het nat is

Een borstel kan heel erg handig zijn bij het stylen van je haar. Toch is het belangrijk om te te beseffen dat het niet goed is voor je haar om het nat te borstelen. Op deze manier kan je haar afbreken, waardoor je het onnodig beschadigt. Wacht dus écht met het borstelen van je haar totdat het droog is.

Lees ook:  Top 10 beste mannen parfum 2021

En nee, je kunt dus ook geen handdoek gebruiken om je haar sneller droog te krijgen. Ook hierdoor kan je haar afbreken en dus beschadigen.

Goede shampoo gebruiken

Het is niet goed om je haar vaak te wassen, maar wanneer je wel besluit om je haar te wassen is het verstandig om goede shampoo te gebruiken. Dove heeft een shampoo ontwikkeld voor mannen met dun haar.

Door deze shampoo krijg je niet ineens dikker haar, maar krijg je wel meer volume. Hierdoor lijkt het alsof je een vollere bos haar hebt, waardoor je je dunne haar toch nog een beetje kunt verbloemen.

shampoo voor dun haar
Bekijken op Bol.com

Eet gezond

Natuurlijk kun je allemaal handelingen verrichten die direct invloed hebben op je haar, maar er wordt vaak vergeten dat ook onze levensstijl een grote invloed heeft op het haar. Daarom is het belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen, zodat je haar gezond blijft.

Uit onderzoek is gebleken dat vooral vitamine B en zink belangrijk zijn voor het behouden van een gezonde haardos.

beste gels voor mannen met dun haar

Top 3 beste gels voor mannen met dun haar

Nu je weet wat dun haar is, is het tijd om de beste gels voor mannen met dun haar voor je op een rijtje te zetten. We hebben gekeken naar prijs, kwaliteit en reviews. Zo kom jij niet voor verassingen te staan!

1. Goldwell Stylesign Lagoom Jam

Wanneer je gel gebruikt in combinatie verlies je vaak volume. Je haar ziet er futloos uit en mist model. Met Goldwell Stylesign Lagoom Jam is dat verleden tijd!

Lees ook:  Naar de barbier of naar de kapper?

Deze gel is gewichtloos, waardoor je je dunne haar gemakkelijk in model kunt krijgen. Hierdoor krijg je meer volume, waardoor je een vollere haardos krijgt. Ook beschermd deze gel je tegen hitte, waardoor je je dunne haar optimaal kunt beschermen.

Goldwell Stylesign maakt gebruik van een alcoholvrije formule, waardoor je haar in topconditie blijft! Qua gels voor mannen met dun haar staat deze gel absoluut op nummer 1!

goldwell stylesign
Bekijken op Bol.com

2. Kis Keramen Power Gel

Ook dit is een absolute aanrader wanneer het om goede gels voor mannen met dun haar gaat.

Deze gel heeft een hoge holdfactor en verstevigt het haar, waardoor je meer volume krijgt. Hierdoor lijkt je haar niet alleen voller, maar het blijft ook nog eens erg lang in model! Kis Keramen is relatief goedkoop en een prima gel voor mannen met dunner wordend haar.

kis keratin power gel
Bekijken op Bol.com

3. Nioxing 3D Styling Thickening Gel

Met deze gel kan het gewoonweg niet fout gaan. Deze gel is écht alleen bedoelt voor mannen met dun haar.

Deze gel geeft je extra textuur, body en een geweldige lift! Deze gel creëert meer dikte en stevigheid in je haar. De gel is dermatologisch getest en staat bekend om fantastische resultaten.

Nioxing 3D Styling Thickening Gel
Bekijken op Bol.com

Dit waren de beste gels voor mannen met dun haar. Wij hopen dat je nu weet wat dun haar is en dat je een geschikt product hebt kunnen vinden. Heb je nog vragen? Stel ze aan onze Livechat! Wij proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Lees ook:  Goedkoopste mannen parfum van 2021

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

Veel gestelde vragen

Wat is dun haar?

Er is veel onduidelijkheid over dit onderwerp. Dun haar gaat echter écht over het aantal haartjes dat je hebt. Wanneer je minder dan 100.000 haren op je hoofd hebt, beschouwen we dat als dun haar.

Hoe ontstaat dun haar?

Dun haar kan erfelijk zijn, maar kan ook het gevolg zijn van een slechte levensstijl. Denk hierbij aan stress, weinig slaap en een slechte voeding.

Kun je dun haar verhelpen?

Wanneer je dun haar hebt, is het zeker verstandig om je levensstijl aan te passen. Toch raden wij altijd aan om je huisarts te bellen. Hij/zij weet jouw achtergrond en kan je het beste helpen en van advies voorzien.

Is gel een goed product voor mannen met dun haar?

Een paar jaar geleden was gel eigenlijk niet geschikt voor mannen met dun haar. Intussen zijn er gelukkig verschillende gels op de markt gekomen die speciaal bedoelt zijn voor mannen met dun haar.

Lees verder