Kan parfum over datum raken?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on reddit
Reddit

Wij maken gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je een product koopt via onze links.

Heb je ontzettend veel verschillende geurtjes in huis staan, waarvan je de helft niet meer gebruikt? Of heb je net nog een oud flesje parfum gevonden en wil je weten of je deze nog kunt gebruiken? Dan is het natuurlijk belangrijk om te weten of parfum ook over datum kan raken. In dit artikel vertellen we je niet alleen meer over de houdbaarheidsdatum, maar vertellen we je ook waar je kunt bekijken wanneer de parfum is gemaakt. Zo weet jij zeker dat je altijd de beste herenparfum in huis hebt! Best interessant toch?

Kan een parfum over datum zijn?

Goede vraag! In principe kan een parfum niet over datum geraken. Dit heeft vooral te maken met de hoeveelheid alcohol dat in parfums verwerkt is. Aangezien er in de meeste geurtjes meer dan 70% alcohol verwerkt is, is de kans klein dat je parfum zal gaan bederven.

Wel is het belangrijk om te weten dat de kwaliteit van de parfum na een bepaalde tijd minder kan worden. Zo kunnen de prestaties van een geur afnemen en kan er ineens een hele andere geur ontstaan. Volgens experts kun je parfum ongeveer 3 jaar bewaren. Na deze 3 jaar wordt de kwaliteit van het geurtje minder. [Bron: Radar]

Maar hoe weet je dan precies of het geurtje al 3 jaar oud is? Daar gaan we je bij helpen!

Hoe kun je bekijken wanneer een parfum is gemaakt?

Hoe kun je bekijken wanneer een parfum is gemaakt?

Wist je dat het mogelijk is om in te zien wanneer je parfum is gemaakt? Wanneer je een parfum koopt zit deze vaak verpakt. ineen doosje. Onderop dit doosje staat een zogenoemde batch code. Dit is vaak een code die bestaat uit zowel cijfers als letters.

Op het internet kun je deze batch code invullen, zodat je kunt zien wanneer deze parfum is gemaakt. Dit is niet alleen leuk om te weten, maar zo kun je ook vaststellen of de kwaliteit van de parfum nog goed is. Je kunt de batch code invullen op deze website.

Blijkt je parfum al wat aan de oudere kant zijn? Dan raden wij aan om contact op te nemen met het bedrijf waar je de parfum hebt gekocht. In de meeste gevallen zullen zij je een nieuwere parfum geven.

Hier lees je meer artikelen in deze categorie

Lees verder