Het is geen geheim dat veel mensen graag bier in de vriezer doen. Sommigen doen het voor de koude, verfrissende smaak, terwijl anderen het doen om hun biertjes langer houdbaar te maken. Maar hoe lang kun je bier eigenlijk in de vriezer laten liggen voordat het begint te bevriezen? En zijn er voordelen aan het bewaren van bier in de vriezer? In dit artikel beantwoorden we al je vragen en meer!

Waarom bier in de vriezer?
Voor veel mensen is de belangrijkste reden om bier in de vriezer te bewaren de koude, verfrissende smaak. Maar wist je dat er eigenlijk nog een paar andere voordelen zijn aan het bewaren van je bier in de vriezer? Als je bijvoorbeeld een biertje hebt dat begint te bederven, kan het in de vriezer stoppen van het proces en het langer doen meegaan. Bovendien kan het invriezen van je bier ook helpen om ongewenst bezinksel dat zich op de bodem van de fles kan hebben afgezet, kwijt te raken. Ideaal toch?
Hoe lang kan je bier invriezen?
Hoe lang kun je bier eigenlijk in de vriezer laten liggen voordat het begint te bevriezen? Het antwoord zal je misschien verrassen – de meeste bieren zullen pas bevriezen bij temperaturen onder de 25 graden. Tenzij de diepvriezer op een lagere temperatuur is ingesteld, zou het bier dus niet moeten bevriezen. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel – als je bijvoorbeeld een bier hebt met een hoog alcoholgehalte, kan het bij een hogere temperatuur bevriezen. Maar over het algemeen hoef je je geen zorgen te maken dat jouw biertje in de vriezer bevriest.
*(Let wel, dit is slechts een schatting – de werkelijke temperaturen kunnen variëren, afhankelijk van het soort bier en andere factoren)
Over het algemeen raden wij echter aan om een biertje ongeveer 40 minuten in de vriezer te leggen om het beste resultaat te halen. Zo weet je zeker dat je biertje niet zal bevriezen en kan jij zo snel mogelijk genieten van zo’n heerlijk koud biertje.