Iedereen kan barbecueën. Althans, dat is de algemene verwachting. Maar niets is minder waar. Het is wel iets ingewikkelder dan ‘het vlees op de BBQ gooien en wachten tot het gaar is’. Wil je een lekker stukje vlees, kip, vis of vega van de barbecue dan moet je daar wel wat meer voor doen dan af en toe kijken of het nog goed gaat. Je kunt nu een heuse BBQ cursus volgen. Hier leer je hoe je een echte BB Master wordt. Een drie sterren kok die wonderen kan verrichten op de barbecue. En dat gaat je vast en zeker punten opleveren bij vrienden en familie.
Een middagje barbecueën met de collega’s
Je kunt de cursus BBQ natuurlijk ook als personeelsuitje boeken. Een workshop barbecue met het personeel is heel goed voor de verbroedering. Als je samen bezig bent met het klaarmaken van een lekkere maaltijd dan is dat ook een leuke manier om elkaar eens op een andere manier te leren kennen. Je kunt dit bijvoorbeeld combineren met een training cultuurverandering of samenwerking. Maar het is ook een prima activiteit die door de personeelsvereniging kan worden georganiseerd als leuk uitje voor het personeel of personeel met partners.
Als je de gewone barbecue wel gezien hebt
Als een gewone standaard barbecue voor jou geen geheimen meer heeft, dan kun je natuurlijk ook eens wat nieuws proberen. Dan kun je een Green Egg cursus volgen of een Kamado workshop. Dit zijn allebei alternatieven voor de gewone barbecue die net weer andere mogelijkheden bieden dan de standaard. Je kunt er ook weer andere recepten mee uitproberen om jezelf mee te verwennen of je gasten mee te verrassen. Ook bij het volgen van een workshop met een speciale barbecue wordt er aandacht besteed aan het veilig gebruik ervan. Je werkt immers met open vuur en dat geeft nu eenmaal risico’s. Als je de juiste veiligheidsvoorschriften in acht neemt dan kan er maar weinig misgaan. Zorg er, ongeacht wat voor barbecue je gebruikt, altijd voor dat deze stabiel staat en niet makkelijk kan worden omgestoten doordat mensen erlangs lopen.
Alles kan op de barbecue
Nou ja, bijna alles. Naast vlees en vis en kip kun je ook vrijwel alle vegetarische vleesvervangers op de barbecue bereiden. Maar ook groenten en zelfs bepaalde soorten fruit kun je grillen op de BBQ. Op die manier zijn er heel wat recepten te maken die wat meer diepgang hebben dan de standaard hamburger, worstje of stukje biefstuk die je vervolgens opeet met een flinke klodder saus. Juist door te variëren kun je het barbecueën afwisselend houden. Ook als je gasten hebt die geen vlees of vis eten of als er mensen zijn die rekening moeten houden met een allergie, kun je iets lekkers maken dat binnen hun mogelijkheden past. Dat maakt barbecueën tot net iets meer dan even snel wat vlees braden in de tuin.